• BIST 8978.78
  • Altın 2299.339
  • Dolar 32.3241
  • Euro 35.0678
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

DİSK’ten Öz Eleştiri

DİSK’ten Öz Eleştiri
15. DİSK Olağan Genel Kurulu ile ilgili öz eleştirilerde bulunan Genel Başkan Kani Beko, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'ya verilen tepkileri...

15. DİSK Olağan Genel Kurulu ile ilgili öz eleştirilerde bulunan Genel Başkan Kani Beko, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'ya verilen tepkileri "Beklenmeyen olaylar" diye nitelerken, "Bakanımız geldiğinde bir takım konuşmalar yapacaktı. Biraz daha disiplinli şekilde slogan atmış olsaydık Bakanımızı kürsüden dinlemiş olurduk ve daha iyi olurdu. Ama bazen böyle şeyleri durduramıyorsunuz, gücünüz yetmiyor" dedi.

15. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Olağan Genel Kurulunda yeniden genel başkan seçilen Kani Beko, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel'i makamında ziyaret etti. Beko'ya DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ve İzmir Şubesi başkanları eşlik ederken, genel kurulda yaşanan olaylara ilişkin açıklama yapıldı.

Gazetecilerden gelen soru üzerine 15. DİSK Olağan Genel Kurulu ile ilgili öz eleştirilerde bulunan Genel Başkan Beko, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'ya verilen tepkileri "Beklenmeyen olaylar" diye niteledi.

Yaşanan olaylara üzüldüğünü anlatan Beko, "Oradaki arkadaşlarımızın tepkisini anlayışla karşılamak lazım. Bakanımız geldiğinde bir takım konuşmalar yapacaktı. Biraz daha disiplinli şekilde sloganları atmalıydık. Böyle sloganlar atmış olsaydık Bakanımızı kürsüden dinlemiş olurduk ve daha iyi olurdu. Ama bazen böyle şeyleri durduramıyorsunuz, gücünüz yetmiyor" ifadelerini kullandı.

DİSK'in 15. Olağan Genel Kurulunda salonda atılan sloganlar nedeniyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu salonu terk etmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret içeren sloganlar atılması üzerine salondan ayrılan Soylu, "Siz ülkenin cumhurbaşkanına "katil, hırsız" diyeceksiniz. Bu kabul edilebilir değildir. Salonda durmamızın bir anlamı yok" demişti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim