• BIST 9693.46
  • Altın 2505.484
  • Dolar 32.5806
  • Euro 34.8076
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C

DİSK ve KESK’ten imza kampanyası

DİSK ve KESK’ten imza kampanyası
DİSK ve KESK Bandırma temsilcilikleri kamuda çalışan tüm taşeron işçilere kadro verilmesi için imza kampanyası başlattı.

DİSK ve KESK Bandırma temsilcilikleri kamuda çalışan tüm taşeron işçilere kadro verilmesi için imza kampanyası başlattı. İmza kampanyasına CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, KESK Bandırma Temsilcisi Mustafa Kocataş, Petrol İş Sendikası Bandırma Şube Başkanı İsmail Kayan, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Bandırma Şube Başkanı Enver Sönmez ve çok sayıda sendika üyesi katıldı.

DİSK ve Genel İş Sendikası Bandırma Şube Başkanı Recep Kum, Cumhuriyet Meydanında yaptığı basın açıklamasında, imza kampanyasıyla bütün iş kollarında taşeron uygulamalarına tümüyle son verilmesi ve şirketler eliyle çalıştırılan bütün işçilerin "ayrımsız, koşulsuz" çalıştıkları kamu kurumlara alınması, belediyelerdeki norm kadro uygulamasının kaldırılması, taşeron sisteminin durdurulması ve bu eşitsiz, güvencesiz çalışma biçiminin ortadan kaldırılmasını talep ettiklerini söyledi. Sendika olarak belediyelerde, hastanelerde, üniversitelerde ve diğer kamu kurumlarında çalışan tüm taşeron işçilerin kadroya alınması için TBMM'de grubu bulunan tüm siyasi partiler ile yasal düzenlemelerin yapılması konusunda çeşitli görüşmeler gerçekleştirerek yasa önerileri hazırlayarak kendilerine sunduk. Sendikamız, talebimiz taşeronlarda çalışan bütün işçilerin ayrıma uğramaksızın, güvenceli, sağlıklı bir ortamda ve iş güvenliği endişesi taşımadan çalışabilmeleri için çalıştıkları kamu kurumunda kadroya geçirilmesidir." dedi.

Kum, Türkiye'de taşeron uygulamasının, hem bir özelleştirme yöntemi olarak hem de işçileri düşük ücretle, hakları kısıtlanarak, sendikal örgütlenme ve iş güvencesinden yoksun biçimde çalıştırmanın bir aracı olarak 2002 yılından bu yana hızla yaygınlaştırıldığını hatırlatıp, "Sadece kamuda çalışan taşeron işçi sayısı en az 750 bin ila 1 milyon arasındadır. Mahkemeler, İş Yasasına aykırı taşeron uygulamalarına dur demiş, işçilerin başından beri çalıştıkları kurumun işçisi sayılmalarına karar vermiştir. Hükümet, bu mahkeme kararlarının mali yükü nedeniyle sıkışmış, üst üste gelen seçim dönemleri ve muhalefetin taşeron işçiler ile ilgili vaatleri nedeniyle bazı adımlar atmaya zorlanmıştır. Ancak bunlar pansuman tedbirlerdir ve soruna kalıcı bir çözüm getiremeyeceği açıktır." dedi.

DİSK ve KESK’ten imza kampanyası

DİSK ve KESK’ten imza kampanyası

DİSK ve KESK’ten imza kampanyası

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim