• BIST 9693.46
  • Altın 2507.571
  • Dolar 32.5778
  • Euro 34.7576
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C

DİSK, Agi’ye Tepki Gösterdi

DİSK, Agi’ye Tepki Gösterdi
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, asgari ücretin net bin 300 lira değil, bin 177 lira olduğunu belirterek...

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, asgari ücretin net bin 300 lira değil, bin 177 lira olduğunu belirterek asgari geçim indirimi (AGİ)'nin ücretin içine konmasına tepki gösterdi.

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Genel İş Sendikası Örgütlenme Daire Başkanı Taner Şanlı ve sendika üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel ve yönetimini ziyaret etti. Ziyarette, asgari ücretin net bin 300 lira değil, bin 177 lira olduğunu söyleyen Sarı, AGİ'nin ücretin içine konmasına tepki göstererek, "Seçim meydanlarında asgari ücret net bin 300 dediler. Asgari ücret net bin 177 liradır. Bizim hakkımız olan yıllık vergi iadesini AGİ olarak ödüyorlardı. 123 lirayı oraya sabitlediler. Oysa AGİ insanların özel hakkıdır. Bunu net ücretin içine koyamazlar. Şimdi kıdem tazminatına göz diktiler. "Kıdem tazminatı kırmızı çizgimizdir" diyen sendikaları alanlara davet ediyoruz. Gelin, 1 milyon işçiyi Ankara'ya götürelim buyurun. O zaman kıdem tazminatına sahip çıktığınızı göreceğiz" diye konuştu.

"KAŞIKLA VERİRKEN KEPÇEYLE ALIYORLAR"

Yeni yıl zamlarıyla birlikte kaşıkla verilen zammın kepçeyle geri alındığını öne süren Sarı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Asgari ücretli günde bir paket sigara alsa ayda 30 lira yapar, yüzde 6.8 elektriğe zam geldi ayda 20 lira oraya gider. Kaşıkla verirken kepçeyle geri alıyorlar. İşsizlik Sigortası Fonu var. Bugüne kadar ödenen para, 9 milyar lira. Toplanan para 42 milyar lira. 17 milyar lirasını Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na ayırdılar. Bir kısmını işverene teşvik olarak sundular. Benim cebimden biriktirdiklerimi sen dağıtamazsın."

"İNSANLAR ÖLMESİN"

Ülke gündemine ilişkin konuşan Sarı, Güneydoğu'da yaşanan çatışmalar hakkında şunları söyledi: "Üç aylık bebek öldürülürken DİSK sessiz kalamaz. DİSK ücret sendikacılığı değil toplumsal muhalefette yapıyor. Savaş için harcanan 300 milyon dolar bir silah payı var. Biz, "insanlar ölmesin" diyoruz. Biz giydiği üniformanın rengine bakmadan "insanlar ölmesin" diyoruz."

"TÜRK-İŞ'İN SON KONGRESİ UTANÇ VERİCİ"

Genel İş Sendikası Örgütlenme Daire Başkanı Taner Şanlı da birlik ve beraberlik çağrısı yaparak "Bu ülke artık bizi bir arada olmaya itiyor. Bu ülkenin devrimcileri, laikleri, Atatürkçüleri ile bir arada olmalıyız. Görünen o ki sokakta DİSK dışında kimse olmayacak. TÜRK-İŞ'in son kongresi utanç verici bir anlam taşıyor. Bunu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da söyledik. O da hak verdi. Biz en ufak bir hak için mücadele ederken, Soma'da, Ermenek'te yaşananlara hiç ses çıkarmayan konfederasyon var. Örgütümüzle bütün olarak sokağa çıkacağız. Biz oraya yatmaya değil bedel ödemeye gittik. Bu ülkede ihanet edenlere karşı direnenler olduğu sürece tarih bizi unutmayacaktır" ifadelerini kullandı.

"CHP BİLDİRGESİNİ KOPYALADILAR"

CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel de, asgari ücret artışında CHP'nin önemli katkısı olduğunu ifade ederek, "Asgari ücret birazcık yüz güldürür hale geldi. Bunda CHP'nin önemli katkısı var. 7 Haziran seçim bildirgemizde bin 500 lirayı koymasaydık seçime "ben ne yaparsam yapayım nasıl olsa oy alıyorum" diyerek giren ve AKP 1 Kasım'da bunu açıklamazdı. AKP, CHP bildirgesini kopyaladı" diye konuştu.

DİSK, Agi’ye Tepki Gösterdi

DİSK, Agi’ye Tepki Gösterdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim