• BIST 9079.97
  • Altın 2307.267
  • Dolar 32.3405
  • Euro 35.0516
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bilgiç: Açıklamaların bizim nezdimizde bir değeri yok

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bilgiç: Açıklamaların bizim nezdimizde bir değeri yok
"Kendi iç sorunlarını dış politikadaki maceralarla kamufle etmeye çalışanların bu tür açıklamalarının bizim nezdimizde bir değeri bulunmamaktadır."

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova'nın Türkiye'ye yönelik açıklamalarıyla ilgili olarak, "Kısa süre öncesine kadar aynı çatı altında yaşadığı eski müttefiklerine karşı açık veya hibrit muharebe uygulayan, komşularının toprak bütünlüğüne saygı göstermeyen, 21. yüzyılda hala başka ülkelerin topraklarını ilhak edip oralardaki azınlıklara karşı sistematik baskı uygulayan, kendi iç sorunlarını dış politikadaki maceralarla kamufle etmeye çalışanların bu tür açıklamalarının bizim nezdimizde bir değeri bulunmamaktadır." dedi.

Sözcü Bilgiç, Türkiye’de Dışişleri Bakanlığı Sözcüsünün görevinin başka ülkelerin geçmişi ve geleceğiyle ilgili yorumda bulunmak değil, ülkesinin yürüttüğü resmi dış politikayı izah etmek olduğunun altını çizdi.

Son dönemdeki diğer açıklamalar gibi bu ifadeleri de ciddiyetten uzak ve bilinen propaganda faaliyetlerinin yeni bir örneği olarak gördüklerini belirten Bilgiç, yanıtında şunları kaydetti:

"Türkiye’ye Osmanlı İmparatorluğu'nun sonunu anımsatanlar, mevcut kimlikleriyle doğduğu zamanki kimliklerini karşılaştırmalıdır. Dünyaya SSCB vatandaşı olarak gelenler bugün Rusya vatandaşıdır. Dolayısıyla 20. yüzyılda üç farklı devlet tecrübesi geçirmiş bir ülkenin sözcüsü olarak başka ülkelere devletlerin yıkılışı konusunda akıl öğretmek hayli tuhaf bir durumdur.

Türkiye Cumhuriyeti 1923’ten bu yana onurlu, barışçı ve dostane politikalar yürütmektedir. Kısa süre öncesine kadar aynı çatı altında yaşadığı eski müttefiklerine karşı açık veya hibrit muharebe uygulayan, komşularının toprak bütünlüğüne saygı göstermeyen, 21. yüzyılda hala başka ülkelerin topraklarını ilhak edip oralardaki azınlıklara karşı sistematik baskı uygulayan, kendi iç sorunlarını dış politikadaki maceralarla kamufle etmeye çalışanların bu tür açıklamalarının bizim nezdimizde bir değeri bulunmamaktadır."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim