• BIST 9524.59
  • Altın 2522.673
  • Dolar 32.5237
  • Euro 34.5672
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu:
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, kimyasal silah kullanarak çocukları katleden zalimin Suriye'den uzaklaştırılması gerektiğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, kimyasal silah kullanarak çocukları katleden zalimin Suriye'den uzaklaştırılması gerektiğini söyledi.

Çavuşoğlu, Türkiye ile Rusya arasında yaşanan krizle ilgili ise ülkeler arasında bazen böyle şeyler olabileceğini, ancak yaşanan krizin halklara yansımaması gerektiğini söyledi.

"15 YILDIR İÇİNE KAPALI DEĞİL DIŞA AÇIK TÜRKİYE VAR"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Antalya Gençlik Kolları ve Üniversiteli AK Gençlik tarafından Uygulama Oteli'nde düzenlenen Dostluk ve Kaynaşma programına katıldı. Bakan Çavuşoğlu, AK Parti'yi tekrar iktidara getirdikleri için gençlere teşekkür etti. Akdeniz Üniversitesi'nin birçok alanda adından söz ettirdiğini aktaran Bakan Çavuşoğlu, "15 senedir içine kapanan bir Türkiye değil dışa açık, günü açık bir Türkiye var. Yeni, açılımlarla Afrika'nın her ülkesinde var olan bir Türkiye var. Küçük küçük ülkelerde bile var olan bir ülkeyiz. Dünyanın her yerinde ulaşan ülkeyiz. İnsani yardımda dünyada 3'üncü sırada olan bir ülkeyiz. 228 misyonumuzla dünyada 6'ıncı Sıradayız. Önümüzdeki ay 5'inci sıraya çıkıyoruz. Misyon sayımız da 240 "a çıkacak" diye konuştu.

"SORUMLULUĞUMUZ ARTIK SADECE TÜRKİYE DEĞİL"

Seçimlerden önce Türkiye'nin sorumluluğunun sadece Türkiye değil, Balkanlar, Orta Asya, Myenmar'a kadar uzandığını hatırlatan Çavuşoğlu, "Onun için güçlü olmamız gerekirdi. Seçimden zaferle çıkan Ak Parti, bunları gerçekleştiriyor. Seçin beyannamemizde vaatlerimizi vardı. İlk önce gençlere verdiğimiz vaatleri paylaştık. Öğrencilerin burslarına zam yaptık. Sizler bu ülkenin geleceğisiniz. Gençlere iş kurma dahi her türlü desteği vermeye başladık. Yeter ki siz okuyun üretin, çalışın, bu devlet sizin yanınızda olacak. Çünkü biz milletin gençlerin iktidarıyız" dedi.

"KİMYASAL SİLAH KULLANAN ZALİMİN UZAKLAŞTIRILMASI LAZIM"

Türkiye'nin çevresine bakıldığında ortaya çıkan tablonun karamsar görünebileceğini söyleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Irak yönetilemeyen bir ülke, Suriye yönetilemeyen bir ülke, Kırım'da, Libya'da sorun var. Rusya Türkiye arasında uçak düşürmeden kaynaklanan sorun var. Karamsar mıyız hayır , Çözüm üretmek için çaba sarf etmeliyiz. Mesela Karadağ NATO'ya üye oldu. Libya bugün birleşmek için çaba sarf ediyor. Bizim desteğimiz onlara devam ediyor. Suriye için siyasi bir çözüme doğru gidiyoruz. Zalimi, kimyasal silahlar kullanan insanları katleden çocukları katleden bir rejimin Suriye'den uzaklaştırılması gerekiyor. Ardından çabalarımız devam edecek. Sadece bu bölgedeki olumlu gelişmeleri değil başka yerlerde de olumsuzluklar var" şeklinde konuştu.

"RUSYA KRİZİNDE BÜTÜN DÜNYA TÜRKİYE'Yİ TAKDİR ETTİ"

Konuşmasında Rusya ile Türkiye arasında yaşanan krize de değinen Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, bunun aşılamayacak bir problem olmadığının altını çizdi. Çavuşoğlu, "Aşmamız da lazım. Olay ilk olduğu günden bu yana sağ duyulu şekilde nasıl yaklaştığımızı tüm dünya ile paylaştık. Dünya Türkiye'yi takdir etti. Ülkeler arasında bazen böyle şeyler olabilir. Ülkeler arasında yaşanan kriz halklara yansımamalıdır. Rus dostlarımıza sağ duyu ve diplomasi ile bu süreci tırmandırmamız gerektiğini söyledik. Oturur konuşuruz ve bu süreçten çıkarız. Diplomasi işliyor. Sağ duyu hakim olacak. Bölgenin istikrarı için Türkiye rolünü oynuyor" dedi.

Toplantıda söz alan AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç ise gençlerle aynı çatı altında olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirerek, geleceklerinin gençler olduğunu kaydetti.

İl Başkanı Rıza Sümer ise yaptığı konuşmada, AK Parti öncesi Türkiye'yi yaşadıklarını belirterek, üniversite ortamında yaşadığı sıkıntılar hakkında bilgiler verdi. AK Parti öncesinde üniversite öğrencilerinin ekonomik olarak büyük sıkıntı yaşadığını ifade eden Sümer, " Geleceğimiz için gençlerimiz için çalışıyoruz. Bu davaya sahip çıkın. Hepiniz için çalışıyoruz" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim