• BIST 9079.97
  • Altın 2307.251
  • Dolar 32.3024
  • Euro 35.0637
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Provokasyon var, tacizkar bir geçiş

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Provokasyon var, tacizkar bir geçiş
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İstanbul Boğazı'ndan geçen Rus savaş gemisinde bir askerin omzunda füze ile görüntülenmesiyle ilgili, "Provokasyon var, tacizkar bir geçiş" dedi.

Antalya'da AK Parti İl Danışma Merkezi Toplantısına katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, toplantı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Gazetecilerin, İstanbul Boğazı'ndan geçen Rus savaş gemisinde bir askerin omzunda füze ile görüntülendiğini belirterek, değerlendirmesini sorması üzerine Çavuşoğlu, "Provokasyon var, tacizkar bir geçiş... Rus savaş uçaklarının izinsiz bir şekilde hava sahamızı ihlal etmesiyle, Rus savaş gemilerinin boğazdan geçmesi çok farklı bir şey" ifadesini kullandı.

Boğazlardan geçişlerin Montrö Boğazlar Sözleşmesi ile yapıldığını anımsatan Çavuşoğlu, geçişlerin hukuka uygun, uluslararası anlaşmalara uygun bir şekilde yapıldığını ve ister Rus olsun ister başka milliyetten olsun boğazlardan geçiş yapmak isteyen gemilerin nasıl geçeceğinin kurallarının belli olduğunu vurguladı.

Çavuşoğlu, tehdit olarak algılanan durumlarda gerekli cevabın verileceğine dikkati çekerek, "Dolayısıyla Rus savaş gemisinin üzerinde askerin, gemideki füzeyi ya da teknik olarak neyse uçaksavar gibi şeyleri göstererek geçmesi sadece provokasyondur. İnşallah münferit olur, doğru bir yaklaşım değil" diye konuştu.

"Sorunu konuşarak ve anlaşarak aşabiliriz"

Çavuşoğlu, AK Parti'nin Antalya İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada ise Rusya ile yaşanan uçak gerilimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Diplomatik kanalların işlemesini, sorunun da bir an evvel aşılmasını istediklerine dikkati çeken Çavuşoğlu, "Rusya şunu düşünüyorsa, Türkiye'ye yönelik aldıkları kararla 'Türkiye'yi cezalandıracağız, cezalandırıyoruz' diye düşünüyorlarsa, bunda da yanılıyorlar. Bu sorunu oturup konuşarak ve de anlaşarak aşabiliriz, bu yöntemlerle değil" dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim