• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Kerry "YPG güvenilmez" dedi

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Kerry "YPG güvenilmez" dedi
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin "YPG'ye güvenilmez" dediğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin "YPG'ye güvenilmez" dediğini söyledi. Çavuşoğlu, Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te 5. Türkiye–Azerbaycan–Gürcistan Dışişleri Bakanları Üçlü Toplantısı'ndan sonra düzenlenen ortak basın açıklamasında konuştu.

Çavuşoğlu, Ankara'daki terör saldırısıyla ilgili müttefik ülke bakanlarının kendisini arayarak taziyelerini ilettiklerini bildirdi.

Mevlüt Çavuşoğlu, John Kerry'nin de yaşanan elim olaydan dolayı üzüntülerini belirterek YPG'nin güvenilmez olduğunu ifade ettiğini söyledi. Çavuşoğlu, "'Dostum Kerry YPG'nin güvenilmez olduğunu söyledi. Ben de kendisine sonuçta bunu anladıkları için teşekkür ettim. Ama Amerika'dan gelen bazı açıklamalara baktığımız zaman halen çelişkili ve karmaşık açıklamalar geliyor." dedi. ABD'nin teröre ve terör örgütlerine bakışının net olması gerektiğini vurgulayan Çavuşoğlu, "Bunu müttefiklerimize Amerikalı dostlarımıza çok açık bir şekilde, samimi bir şekilde söylüyoruz . Çünkü, biz Amerika ile model ortağız. O nedenle en azından dün John Kerry'nin YPG konusunda fikirlerinin kısmen de olsa değiştiğini gördük."dedi.

Ankara'daki saldırı hakkında da bilgi veren Çavuşoğlu 28 kişinin hayatını kaybettiğini 80'den fazla kişinin de yaralandığını ifade etti. Çavuşoğlu" Elimizdeki bulgular bu vahşi saldırının PKK/ PYD bağlantılı kişilerce gerçekleştirildiğini ortaya koyuyor. Esasen biz öteden beri PKK , PYD, YPG'nin farkının olmadığını söyleye geldik." dedi. Bu birlikteliğin uluslararası camiada iyi anlaşılması adına çaba sarf ettiklerini belirten Çavuşoğlu, sözlerini şu şekilde tamamladı ." Terörle mücadelede DAEŞ ve el Nusra gibi terör örgütleriyle mücadelede, başka terör örgütlerine sırtımızı vermek yada onlara bel bağlamak, en büyük hatadır. Bunu hep söyledik hep söylüyoruz."

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Kerry "YPG güvenilmez" dedi

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Kerry "YPG güvenilmez" dedi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim