• BIST 9093.9
  • Altın 2324.48
  • Dolar 32.3555
  • Euro 34.9625
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru:

Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru:
Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, çeşitli ülkelerin Türk büyükelçileri ile birlikte Bülbüzade Vakfı'na ziyaretinde yaptığı konuşmada, "Mülteci...

Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, çeşitli ülkelerin Türk büyükelçileri ile birlikte Bülbüzade Vakfı'na ziyaretinde yaptığı konuşmada, "Mülteci sorunu Avrupa Birliği ilişkilerimizi de ilgilendiriyor" dedi.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, Paris Büyükelçisi Hakkı Akil, Viyana Büyükelçisi Hasan Göğüş, ABD Büyükelçisi Hüseyin Avni'nin de aralarında bulunduğu büyükelçiler, Gaziantep Bülbüzade Vakfı ziyaret etti. Koru ve beraberindeki büyükelçileri, Vakıf Başkanı Turgay Aldemir ve beraberindeki üyeler karşıladı. Ziyarette konuşan Bakan Yardımcısı Naci Koru, mülteci sorunun sadece bölge birliğini ilgilendirmediğini söyledi. Sorunun Avrupa Birliği ile ilgili ilişkileri de ilgilendirdiğini belirten Koru, "Büyükelçiler konferansında, "Türkiye dışındaki bürokrasi ne yönde gidiyor, ne yapmamız gerekiyor" gibi konularda büyükelçilerimizin değerli görüşlerini alıyoruz. Politikamızı belirliyoruz. dünyanın en önemli sorunlarından biri mülteci sorunu. Sizler de çok yakından takip ediyorsunuz. Bu sorun sadece bölge birliğini ilgilendirmiyor. AB ilişkilerimizi de ilgilendiriyor. Dolayısıyla biz zaten ağırlıklı olarak, bu konuyu masaya yatırdık. Bunu ayrıntılı bir şekilde tartıştık" diye konuştu.

"SURİYELİ KARDEŞLERİMİZE YARINLARA HAZIRLIYORUZ"

Koru, Suriye'de ki yaşanan olayları değerlendiren Koru, Suriye'deki iç savaştan, baskıdan kaçanlara 5 senedir yardım yapıldığını hatırlattı. Suriyeli mültecilerin her konudan desteklendiğini anlatan Koru, "Suriyeli kardeşlerimize sağlık hizmeti, yiyecek ve içecek hizmeti sunuyoruz. Onları yarınlara hazırlamak için bazı programlar düzenliyoruz. Yani bu programlar sadece kamp dışındaki illerimizde düzenlenmiyor. Kamplarda da düzenleniyor. Orada ki çocuklara da eğitim veriyoruz. Ama biliyoruz ki 2 milyondan fazla Suriyeli kardeşlerimiz var. Onların da ihtiyaçları var. Onların ihtiyaçlarını gidermek bizim üzerimize düşen bir görevdir" dedi. Suriyelilere destek konusunda sivil toplum kuruluşlarının da büyük bir rol üstlendiğini hatırlatan Koru, destek sağlayan tüm STK'lara teşekkür etti.

Vakıf Başkanı Turgay Aldemir, ise Vakıf'ın faaliyetleri hakkında bilgi verirken, Koru ve büyükelçilerin başarılı çalışmalara imza attığını belirterek, plaket verdi.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru:

Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru:

Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim