• BIST 9079.97
  • Altın 2322.905
  • Dolar 32.3205
  • Euro 34.9161
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Disiplin kuruluna sevk edilen Alemdar Öztürk, iddiaları kabul etmedi

Disiplin kuruluna sevk edilen Alemdar Öztürk, iddiaları kabul etmedi
AK Parti'den kesin ihraç talebiyle Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edilen Adana'nın Ceyhan İlçe Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, şu ana kadar bu konuda kendisine...

AK Parti'den kesin ihraç talebiyle Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edilen Adana'nın Ceyhan İlçe Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, şu ana kadar bu konuda kendisine yazılı olarak intikal etmiş resmi bir şeyin olmadığını söyledi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in açıklamalarının dışında başka bir duyumunun olmadığına dikkat çeken Öztürk, iddia edildiği gibi eşinin resmiyette belediye başkan yardımcısı değil, Kültür İşleri Koordinatörlüğü yaptığını kaydetti.

Öztürk, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: "Daha önce 15, 16 yıl öğretmenlik yapmış bir hanımefendi. Yatay geçiş yaptırdık. Burda Kültür ve Sosyal İşler Koordiatörlüğü yapıyor. Orada bir eksik bilgi var. Birileri eksik bir bilgi taşımışış. Bilgi dezanformasyonu söz konusu. Diğer konularla ilgilide her hangi bir soruşturmaya esas bir iş yok. Yeni yasayla birlikte 1/5000'lik imar planlarını zaten Büyükşehir Belediyesi yapıyor. Bir arsanın vasfını değiştirmeye yetkisi bizde değil. Burada 18 uygulaması var. Bunun tamamı Büyükşehir Belediyesi'nin onayına tabidir."

Kendisine bu hususta resmi tebligat yapıldığında "gerekli savunmalarını yapıp" sunacağını ifade eden Alemdar Öztürk, şunları söyledi: "Eşiyle ilgili iddiaların resmi olarak içeriğini bildiğimden dolayı, net olarak cevabını verebiliyorum. Diğer iddialar noktasında konuşulan resmi bir şey yok. AK Parti'nin oyu Türkiye'de 7 Haziran'dan 1 Kasım'a yüzde 15 artış gösterdiği yerde Ceyhan'da yüzde 35 artış sağladı. Öyle şey olur mu? Parti bizim partimiz. Netice itibariyle burada böyle bir şey varsa biz de gidip yetki kurullara savunmamızı yapacağız. Olayın şokundayım. Onun için yorum da yapmak istemiyorum. Bana resmi tebliğ edilmiş bir şey de yok. Eksik anlaşılıyor. Genellikle basın şunu yapıyor: Ucundan, sonundan alıyor farklı farklı bir şeyler diyor. Onunla ilgili savunmalarımı yapacağım. Devlet büyüktür. Bilgisayara girdiği zaman eşimin kadrosunun nerede olduğunu görür. Hem Başbakan, hem Vali, hem İçişleri Bakanlığı; hepsi görür. Artık memlekette e-devlet sistemi var."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim