• BIST 9079.97
  • Altın 2306.679
  • Dolar 32.3389
  • Euro 35.0963
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Dışarıdan sağlık ocağı, içeriden ev

Dışarıdan sağlık ocağı, içeriden ev
Eskişehir'in Odunpazarı ilçesine bağlı Sevinç mahallesinde, yaklaşık 3 yıl önce meydana gelen sel felaketinde evleri kullanılmaz hale geldikten sonra...

Eskişehir'in Odunpazarı ilçesine bağlı Sevinç mahallesinde, yaklaşık 3 yıl önce meydana gelen sel felaketinde evleri kullanılmaz hale geldikten sonra çareyi sağlık ocağına sığınmakta bulan aile zor şartlarda yaşamaya devam ediyor.

Mahalledeki sağanak yağmurun sele dönüşmesi sonucu 2014 yılında yaşanan olayda kanallardan taşan sular, 4 nüfuslu Atik ailesinin evine doldu. Evlerine yaklaşık 1 metre su dolan ailenin eşyaları kullanılmaz hale gelirken, sel evde derin yaralar da bıraktı. Duvarlarındaki sıvalar dökülen evin, tabanında ise göçmeler meydana geldi. Sel felaketinden sonra aile, mahalledeki kullanılmayan iki gözlü sağlık ocağına taşınmak zorunda kaldı. Mutfağı dahi olmayan 2 odalı sağlık ocağında yaşamını sürdürmeye çalışan aile kendi imkanlarıyla derme çatma mutfak da yaptı. Oldukça zor şartlar içerisinde yaşayan aile, kendilerine artık bir yardım elinin uzatılmasını ve yetkililerin verdikleri sözleri tutmalarını istiyor.

"Sağlık Ocağı'nda oturuyorum"

Yetkililerin kendilerine sel sonrası yardım edeceğini söylediğini, fakat şu ana kadar somut bir durumun oluşmadığını belirten Hüseyin Atik, "3 sene önce sel felaketi yaşadık. Yetkililer, "Yardım ederiz, elimizden geleni yaparız" dediler. Ama 3 sene oldu hala böyle bir şey yok. Valimize gittim. Görüştürmediler. Valilerim, büyüklerim Ramazan mübarek ay geliyor. Sağlık Ocağı'nda oturuyorum. Hala yardım bekliyorum ama hiçbir durum yok. Bunun sonucu nereye varacak ben de bilmiyorum" dedi.

"3 sene oldu gelip gidende yok"

Yaşadığı sıkıntıları dile getiren Atik, sözlerini şu şekilde tamamladı;

"Benim bir oğlum bir kızım var. 4 kişiyiz. Sağlık Ocağı kullanılamıyor. Mahalleden söz geliyor. Yapacak hiç bir şey yok. Benim gücüm yetse ona göre yapacağım ama hiç yok. Onlar söz verdiler hala hiçbir şey yok. 3 sene oldu gelip giden de yok. Ben okullarda çalışıyordum. Bu sene de işim olmadı, kaldım. Yani o yönden her tarafta meydanda kaldık. Biz güzellikle her şey olsun diyoruz. Büyüklerim bana yardım etsinler. Ya eski evimi yeniden yapmama yardım etsinler ya da ev istiyorum. Bana plan proje al dediler. Plan proje aldım. Yaptıracağız dediler. Bilmem ne dediler hala hiçbir şey yok. Sözünde duran yok. Sözünde bir tek duran yok. Yeri geldiğinde biz kötü oluyoruz her zaman için. Mağdur olan biziz. Kötü olan yine biziz. Şu anda yardım edecek kimse yok."

Dışarıdan sağlık ocağı, içeriden ev

Dışarıdan sağlık ocağı, içeriden ev

Dışarıdan sağlık ocağı, içeriden ev

Dışarıdan sağlık ocağı, içeriden ev

Dışarıdan sağlık ocağı, içeriden ev

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim