• BIST 9458.34
  • Altın 2487.623
  • Dolar 32.5971
  • Euro 34.7998
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Diş üzerinde yapılan restorasyon psikolojiyi de düzeltiyor

Diş üzerinde yapılan restorasyon psikolojiyi de düzeltiyor
Dişler üzerinde yapılan restorasyonlar da hastanın kaybetmiş olduğu fonksiyonun, estetiğin ve diş kaynaklı konuşma bozukluklarının iyileştirildiğini...

Dişler üzerinde yapılan restorasyonlar da hastanın kaybetmiş olduğu fonksiyonun, estetiğin ve diş kaynaklı konuşma bozukluklarının iyileştirildiğini belirten Protez ve İmplantoloji Uzmanı İlker Arslan, yapılan protezlerle sadece hastaların beslenme ve sağlık açısından değil, psikolojilerinin de düzeltilmesinin amaçlandığını söyledi.

Dent Suadiye Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Protez ve İmplantoloji Uzmanı İlker Arslan, "Vücudumuzdaki diğer organlar gibi dişlerimizde geçen zamanın getirdiği sıkıntılardan etkilenmektedir. Yaşlanmayla beraber dişlerde kırık, çatlak renk değiştirmeler, parafonksiyonel bozukluklara bağlı olarak aşınmalar ve diş eti hastalıklarından dolayı farklı derecelerde tahribata uğramaktadır. Aynı zamanda kaza ve çürüklerde, dişlerde madde kaybına yol açmaktadır" dedi.

Bu gibi durumlarda dişlerin tedavisinde kayıp dokuları yerine koymak için yapılan restorasyonlara kron dendiğini ifade eden Protez ve İmplantoloji Uzmanı İlker Arslan, "Vener restorasyonları için porselen materyalini kullanmaktayız. Porselenler, seramik tozlarının yüksek ısılarda pişirilmesi ile elde edilen restorasyonlardır. Pişirme işlemi seramiğe hem renk hem de yapı olarak dişin dış kısmını oluşturan mineye benzer özellik kazanmasını sağlamaktadır. Porselen venerler renk ve formlarını uzun seneler stabil şekilde koruyabilirler" diye konuştu.

Uzman İlker Arslan, kron restorasyonların hangi durumlarda kullanıldığını şöyle sıraladı:

"Çürük, travma veya herhangi bir sebeple aşırı madde kaybına uğramış dişlerde

Renk problemi olan dişlerde

Şekil bozukluğu olan dişlerde

Dişler arasında oluşan aralıkların kapatılmasında

Geniş dolguların varlığında

Diş eti operasyonu sonrasında oluşan aralıkların kapatılmasında."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim