• BIST 9454.9
  • Altın 2499.643
  • Dolar 32.5852
  • Euro 34.7859
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Diş Taşlarını Mutlaka Temizletin

Diş Taşlarını Mutlaka Temizletin
Diş ve diş eti hastalıklarının ülkemizde ve dünyada en önemli sağlık sorunları arasında olduğunu söyleyen Diş Hekimi Cansın Özgür, "Diş temizliğimize...

Diş ve diş eti hastalıklarının ülkemizde ve dünyada en önemli sağlık sorunları arasında olduğunu söyleyen Diş Hekimi Cansın Özgür, "Diş temizliğimize dikkat etmediğimiz zaman da ağızda bakteriler ürer, plak oluşur ve iltihaplanma başlar. Bu durumda sağlığımız da tehlikeye girmiş olur" dedi.

Diş Hekimi Cansın Özgür, sağlıklı dişlere sahip olmak için diş taşlarının mutlaka temizletilmesini önererek, "Diş taşları, tükürüğünüzdeki minerallerin dişlerde oluşan bakteri plaklarının üstüne çökmesiyle meydana gelir. Düzenli olarak temizlenmeyen diş taşları görsel olarak kötü bir görünümün yanı sıra diş eti iltihabı ve diş eti hastalıklarına da neden olur, ağız kokusuna yol açar. Diş hekiminizden alacağınız yarım saatlik bir randevu ile diş taşlarınızı temizlettirip hem sağlıklı hem de daha temiz görünen dişlere kavuşabilirsiniz. Bazı dişeti çekilmelerinin çözümü vardır. Dişeti çekilmeleri belirli bir boyutu aşmadıysa bazı özel dişeti operasyonları ile dişeti çekilmeleri düzeltilebilir. Fakat dişeti operasyonu ile düzeltilemeyecek kadar çok çekilmiş olan dişeti çekilmelerini de pembe renkte dolgu materyalleri ile düzeltmemiz mümkün olabilir." dedi.

Diş çürüğünün maalesef Türkiye'nin en büyük sağlık problemlerinden bir tanesi olduğunu anlatan Diş Hekimi Cansın Özgür, "Avrupa ülkelerinde birey başına düşen çürük sayısı yalnızca birken, Türkiye'de birey başına düşen çürük sayısı altıdır. Bu da büyük bir problemdir. Bunun çaresi düzenli Diş Hekimi kontrolü yanında iyi ağız bakımı ve iyi beslenmeden geçmektedir. Altı ayda bir Diş Hekimi kontrolü, sabah ve gece üçer dakikamızı ayırarak dişlerimizin her yüzeyini fırçalamamız ve öğünlerimizi yoğurt, peynir gibi bazik yiyeceklerle bitirmemiz bize çürük oluşumunu sıfıra kadar indirerek sağlıklı bir ağız sunacaktır. Bilindiği üzere soğan, sarımsak, alkol bir numaralı ağız kokusu nedenidir. Bunları tüketmek mutlaka ağız kokusu sebebi olacaktır. Baharatlı yiyecekler de ağız kokusu sebebidir. Yaz aylarında bu ve benzeri besinlerden uzak durmak hem hafif beslenmenizi hem de ağız kokunuzu kontrol etmemizi sağlayacaktır. Bunun yanında düzenli diş hekimi kontrolü bizi sıkıntısız bir yaza girmemize sağlayacaktır. Hafif besinler ve düzenli ağız bakımı bizi temiz bir ağza ulaştıracak, koku gibi tatsız durumlardan uzak tutacaktır." diye konuştu.

Diş Taşlarını Mutlaka Temizletin

Diş Taşlarını Mutlaka Temizletin

Diş Taşlarını Mutlaka Temizletin

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim