• BIST 9079.97
  • Altın 2308.186
  • Dolar 32.331
  • Euro 35.112
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Diş Sağlığı Kadar Estetik De Önemli

Diş Sağlığı Kadar Estetik De Önemli
Prof. Dr. Hişam Demirköprülü, ön grup dişlerde az miktarda diş kesimi yapılarak uygulanan estetik restorasyonların dişe minimum müdahale ile en iyi sonucu...

Prof. Dr. Hişam Demirköprülü, ön grup dişlerde az miktarda diş kesimi yapılarak uygulanan estetik restorasyonların dişe minimum müdahale ile en iyi sonucu almaya olanak verdiğini söyledi.

Prof. Dr. Hişam Demirköprülü, diş sağlığı ve estetiği ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İnsanların diş sağlığı kadar estetiğine de önem verdiğini belirten Demirköprülü, "Estetik diş hekimliği kavramı gün geçtikçe toplumun ağız ve diş sağlığında öne çıkmaktadır. Artık neredeyse hastalarımızın çoğu diş ve diş eti sağlığının yanı sıra diş ve diş eti güzelliğini yüzünün diğer bölümleri ile orantılı bir estetiğe sahip olmasını beklemektedirler. Dişlerin daha beyaz görünmesini, kalıcı bir şekilde olmasını, çevre dokularla biyolojik uyumunu mükemmelleştirmek ve şeklini yüz ve dudak profiline uygun hale getirmek için günümüzde yüksek teknoloji ürünü olan bilgisayar destekli diş tasarımları oldukça güvenilir ve yüksek kalitede diş protezlerini sunmamızı sağlamaktadır.Özellikle ön grup dişlerde az miktarda diş kesimi yapılarak uygulanan estetik restorasyonlar dişe minimum müdahale ile en iyi sonucu almaya olanak veriyor" dedi.

Lamina kaplamaların ileri teknoloji sayesinde hem daha kolay hem de daha kısa sürede hastaların beklentilerini karşıladığını kaydeden Prof. Dr. Hişam Demirköprülü şunları söyledi: "Dişin ön yüzeyinden yani görünen yüzeyinden yapılacak çok ince bir kesimle ve bunu destekleyen yüksek kalitede seramikler ile bu tarz tedavi yöntemleri çok kısa sürede başarılı sonuçlar vermektedir. En geniş anlamıyla estetik diş hekimliğinin tüm yönlerini kavramak ve sağlık, fonksiyon ve güzellik felsefi üçlemesini benimsemek, diş hekimine ideal diş hekimliği hizmetini sağlanmasında yardımcı olacaktır. Estetik diş hekimliği felsefesi; mümkün olan en inandırıcı doğal diş dizisini kazandırırken, onu en üst standartlara yükseltmek biçiminde tanımlanabilir. Dişlerin ön yüzlerinin yani görünen kısımlarının minimum bir kesim yapılarak üzerine porselen kaplamaların yapıştırılması işleminin laminateveneer olarak tanımlandığını da hatırlatmak isterim. Porselen laminateveneer, dişten 0,3 - 0,7 mm. yüzey kaldırılarak üzerine yapıştırılan porselen yapraklardır. İstenen renk ve formda çok ince olarak hazırlanan porselen laminateveneer metal içermez. Kırılmaya karşı dayanıklı olan porselen laminateler; ışığın dişten içeriye geçmesini de sağlar. Günümüzde laminateveneer restorasyonlar renklenmiş, kırılmış, malforme ya da hafif dizilim bozukluğu olan hastalarda konservatif (koruyucu) bir yöntem olarak tercih edilmektedir."

Dişlerin ne zaman porselen lamina ile kaplanacağını da açıklayan Demirköprülü, "Diş beyazlatma uygulamaları ile herhangi bir netice alınamayan durumlarda dişlerin istenilen beyazlığa ulaştırılmasında yapılabilir. Sağlıksız ve yapısı bozuk olan dişlerde, ön bölgede ayrık olan dişlerin birleştirilmesinde,ön tarafta kırık olan ve aşınmış olan dişlerde,eski dolguları olan ve bu dolgusu düşen, sararan, siyahlaşan hastalarda, kanal tedavisi sonrasında siyahlaşan dişlerde, dişleri çapraşık ve eğri olan hastalarda ve çürük oluşma ihtimali yüksek ve oral hijyeni kötü olan kişilerde bu sistem güvenle uygulanabilir" diye konuştu.

Prof. Dr. Hişam Demirköprülü, diş sağlığı için diş fırçalamasının önemine değinerek, tırnak yenmemesi gerektiği ve kabuklu yiyeceklerin dikkatli yenmesini sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim