• BIST 8853.72
  • Altın 2239.248
  • Dolar 32.3388
  • Euro 35.0797
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C

Diş macunun da tarhun dönemi

Diş macunun da tarhun dönemi
Gaziantep'te bir lise öğrencisi tarhun bitkisinden diş macunu ve pastil üretti.

Gaziantep'te bir lise öğrencisi tarhun bitkisinden diş macunu ve pastil üretti. Lise öğrencisi İlayda Özdemir'in hazırladığı proje, TÜBİTAK proje yarışmasında Türkiye birinciliğini elde etti.

Özel Deva Okulları Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencilerinden İlayda Özdemir, sağlık açısından bir çok faydası bulunan tarhun bitkisinden diş macunu ve pastil üretti. İlayda Özdemir'in Tarhun Özütlü Diş Macını ve Pastil" projesi, 19-21 Ekim tarihleri arasında Şanlıurfa'da düzenlenen Tübitak Proje ve STEM yarışmasında, Türkiye birinciliğini kazandı. 561 projenin başvuru yaptığı yarışmaya, ilk 50 arasına girerek davet edilen Deva Okulları'nın 2 projesinden biri olan "Tarhun Özütlü Diş Macunu Ve Pastil" projesi jüri tarafından tam not aldı.

Termal yapıştırıcı projesi de ilgi gördü

İlayda Özdemir'in aynı okuldan arkadaşı Aslıhan Hafsa Bulut ise yarışmaya "Yerli ve daha kaliteli termal macun ile yapıştırıcı" projesi ile katıldı. Bulut'un projesi de juri ve katılımcıların büyük beğenisini topladı.

Yarışma sonrasında Şanlıurfa'dan dönüş yapan öğrenci ve öğretmenlere Deva Okullarında sürpriz karşılama yapıldı. Coşkulu anların yaşandığı karşılamada, Deva Okulları Kurucusu Dr. Beyhan Tahmazoğlu, "Elde edilen bu başarı beni çok duygulandırdı ve gururlandırdı. Öğrencilerimizin daha bir çok başarıya imza atacağımıza inanıyor, tüm idareci öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyorum "dedi.

Deva Okulları LiseMüdürü Cengiz Kekeç, "Bu başarının şaşırtıcı olmadığını devamında bu tür başarıların sürekli olacağını buna inancının tam olduğunu dile getirerek öğretmen ve öğrencileri kutladı. Süreçte her türlü desteği sağlayan okul yönetimine teşekkür etti" şeklinde konuştu.

Projelerin danışman öğretmenleri ise, "Öğrencilerimiz her aşamada profesyonelce çalışıyor, dolayısıyla bu ödülü şüphesiz hak ettiler. Proje sürecinde maddi manevi desteğini esirgemeyen okul yönetimi,idare,öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederiz" diye konuştu.

Diş macunun da tarhun dönemi

Diş macunun da tarhun dönemi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim