• BIST 9079.97
  • Altın 2318.134
  • Dolar 32.3415
  • Euro 34.9033
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Diş Macunu Kullanımı Nasıl Olmalı?

Diş Macunu Kullanımı Nasıl Olmalı?
Diş macunları diş ve dişetlerini koruyan, bakteri plaklarının yok edilmesini sağlayan ve bakteri plaklarının neden olduğu ağız kokusu problemlerini gidermeye yönelik florür gibi bir takım kimyasal bileşenleri içeren ağız bakım ürünüdür.

 

Diş macunları diş ve dişetlerini koruyan, bakteri plaklarının yok edilmesini sağlayan ve bakteri plaklarının neden olduğu ağız kokusu problemlerini gidermeye yönelik florür gibi bir takım kimyasal bileşenleri içeren ağız bakım ürünüdür. Genellikle mekanik temizlik savunulsa da, günümüzde birçok ağız problemlerinde etkin koruma sağlayan çeşitli diş macunu seçeneklerinden yararlanılmaktadır. Ancak doğru bakım için mutlaka diş hekimine başvurulması ve kişinin ağız sağlığın uygun diş bakım ürünlerinin değerlendirilmesi gerekir.

Ayrıca diş ve dişeti hastalıkları doğrultusunda mutlaka kişiye uygun diş macununun seçilmesinde diş hekimine başvurulması önerilmektedir. Aksi halde hatalı ürün ve hatalı kullanım sonucu mevcut hastalıkların ilerleme durumu söz konusu olabilir. Özellikle doktor kontrolü halinde kullanılması gereken diş macunları vardır. Bu gibi durumlarda olası yan etkilerden korunmak için diş hekimi randevularının aksatılmaması ve diş hekiminin önerisi doğrultusunda diş fırçalama alışkanlıklarının yeniden kazanılması gerekir. Bunun dışında diş hassasiyeti olan kişilerin ağız bakım ürünlerini tercih ederken, güvenilir markalara yönelmesi önerilmektedir. Tabii ki bu konuda da mutlaka diş hekimine danışılması gerekir.

Diş macunu kullanımda yapılan hatalı davranışlar

  • Diş macunun ıslatılması

En iyi diş macunun kullanılması ve düzenli olarak dişlerin fırçalamamasına rağmen, yapılan bazı hatalı davranışlar sonucunda ağız bakımı geçersiz olmakta ve hijyenin aksine daha ciddi komplikasyonlar ortaya çıkabilmektedir. Özellikle diş macunun ıslatılması, diş macunun içeriğindeki etken maddelerin özelliğini yitirmesine neden olmaktadır. Böylece yapılan ağız bakımı geçersiz olurken, biriken bakteri plakları diş ve dişeti hastalıkları için uygun zemini hazırlamaktadır. Bu nedenle diş macunun kesinlikle ıslatılmaması gerekir.

  • Diş macunun çok fazla kullanılması

Reklam filmlerinde olduğu gibi diş macunun diş fırçasın kaplayacak şekilde kullanılması, yapılan en büyük hatalardan birisidir. Çünkü diş macununun içeriğinde yer alan aşındırıcı enzimlerin uzun süreli ve yoğun bir şekilde kullanılması sonucunda diş minesini zayıflatma riski vardır. Bu nedenle diş macunlarının leblebi büyüklüğünde kullanılması gerekir. Ayrıca beyazlatıcı etkisi olan diş macunlarının mutlaka diş hekimi kontrolünde kullanılması önerilmektedir.

 

 

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim