• BIST 9645.02
  • Altın 2404.431
  • Dolar 32.595
  • Euro 34.7912
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Diş Hekimi Muzaffer Demirdelen:

Diş Hekimi Muzaffer Demirdelen:
Kış aylarında havaların soğumasıyla birlikte diş hastalıklarında ne gibi belirtilerin olabileceğini anlatan Diş Hekimi Muzaffer Demirdelen, kış aylarında...

Kış aylarında havaların soğumasıyla birlikte diş hastalıklarında ne gibi belirtilerin olabileceğini anlatan Diş Hekimi Muzaffer Demirdelen, kış aylarında sıcaktan soğuğa geçişte sıkıntılı anlar yaşanmasının hastalık belirtisi olabileceğini ve erken teşhisin çok önemli olduğunu belirterek, "Bugünün Dişini Yarına Bırakma" sloganını yaymaya çalıştıklarını söyledi.

Havaların soğumasıyla birlikte çok tüketilmeye başlanan sıcak içeceklerin tetiklediği diş hassasiyeti konusunda bilgi veren Kayseri İmplantpark Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Diş Hekimi Muzaffer Demirdelen, "Kış aylarında soğuk ortamlarda tüketilen sıcak içecekler sorun olan dişlerde sızlama ve ağrı gibi tepkiler vererek ağız bakımı ve diş kontrolü vaktinin geldiğini hatırlamamıza yardımcı olur. Sızlama ve ağrıların sebebi çürükler, dişeti çekilmeleri, diş çekiminde unutulmuş kök parçaları, hatalı diş fırçalama alışkanlıkları olabilir. Diş yüzeyinde çürük gözükmese bile çeşitli sebeplerden dolayı dişlerde hassasiyet olabilir" diye konuştu.

Diş hassasiyetinin kişinin yaşam kalitesini olumsuz etkilediğini vurgulayan Demirdelen, "Havaların soğuk olması zaten sorun olan dişlerin daha fazla sinyal vermesine sebep olacaktır. Soğuk esen bir rüzgarın yanağınıza çarpması, üşüdükçe tüketilen sıcak içecekler gibi sebeplerden dolayı ağrı ve sızlama şeklinde belirtiler hissettiğinizde çok gecikmeden kontrole gitmenizde fayda vardır. Küçük bir işlemle kurtaracağımız dişi, eğer gecikirseniz çok maliyetli tedavi yolları izleyebilir veya çektirmek zorunda kalabilirsiniz. Dolgu ile kurtarabileceğimiz diş yerine implant yapmak zorunda kalabiliriz. Bu arada kişi günde en az iki kere 2'şer dakika süreyle dişlerini fırçalamayı aksatmamalı, tedaviye gerek duymamak için diş sağlığına özen göstermelidir. 6 ayda bir size en yakın diş doktoruna ulaşarak diş taşı, ilerlememiş çürükler veya diş eti sağlığınız hakkında bilgi alabilirsiniz. Henüz diş sorunu olmayan küçük yaşta çocuklarınızı da siz kontrole geldiğinizde yanınızda bulundurarak ilerde anlamsız bir korku oluşmasını engelleyebilirsiniz" şeklinde konuştu.

Diş Hekimi Muzaffer Demirdelen:

Diş Hekimi Muzaffer Demirdelen:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim