• BIST 9092.73
  • Altın 2324.462
  • Dolar 32.3625
  • Euro 34.9678
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Diş çekiminden sonra geçmeyen ağrıya dikkat

Diş çekiminden sonra geçmeyen ağrıya dikkat
Protez ve İmplantoloji Uzmanı İlker Arslan, diş çekiminden sonra geçmeyen ağrıya dikkat edilmesi konusunda uyarılar da bulundu.

Protez ve İmplantoloji Uzmanı İlker Arslan, diş çekiminden sonra geçmeyen ağrıya dikkat edilmesi konusunda uyarılar da bulundu.

Dent Suadiye Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Protez ve İmplantoloji Uzmanı İlker Arslan, "Kalp hastaları mutlaka çekim öncesinde kullandığı ilaçlar ve hastalığının tipi hakkında hekimi bilgilendirmelidir. Anti koagülan (kan sulandırıcı) kullanan hastalar uzman hekim nezaretinde ilaca ara vermelidir. Kan hastalığı bulunan hastalar mutlaka konsultasyona gitmeli ve hastalığı hakkında diş hekimini bilgilendirmelidir. Sinir sistemini düzenleyici ilaç alan hastalar kullandıkları ilaçları bildirmelidir çünkü bu ilaçlar yapılan anestezik maddenin etkisini azaltabilir. Şeker hastalarının değerlerinin kontrol altında olması gereklidir" dedi.

Hamilelikte, ilk ve son üç ayın güvenli olduğunu ifade eden Uzm. Arslan, "Yine de kadın doğum uzmanı ile konsultasyon yapmak gerekir. Alerji rahatsızlığı olan bireylerde, hasta hekime neye alerjisi olduğunu belirtmelidir. Kullanılacak anestezik maddelerin hasta için allerjen olup olmadığı test edilmelidir. Tansiyon hastalarının mutlaka ilaçlarını almış olmaları gerekir ve kullandığı ilaçları mutlaka hekime belirtmelidir. Değerler normal ise çekim yapılabilir" diye konuştu.

Diş çekiminden sonra da mutlaka dikkat edilmesi gereken hususlar olduğunu da dile getiren Protez ve İmplantoloji Uzmanı İlker Arslan, çekim üstünden bir kaç gün geçmesine rağmen ağrının hala devam ettiği durumlarda ise mutlaka hekime başvurulması gerektiğini belirtti.

Uzman Arslan, diş çekiminden dikkat edilmesi gerekenleri şöyle sıraladı:

"Tampon 20 dakika çekim yapılan bölgede kalmalıdır. Tampon çıkarıldıktan sonra yenilenmemelidir. Tükürülmemeli ve ağız su ile çalkalanmamalıdır. Çok soğuk ve çok sıcak şeyler içilmemelidir. Yara bölgesi dil ile oynanmamalıdır. Sigara içilmemelidir. Önerilere uyulmaması halinde kanama tekrar başlayabilir. 4-6 saat sızıntı şeklinde kanama olabilir."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim