• BIST 9645.02
  • Altın 2417.905
  • Dolar 32.5562
  • Euro 34.8064
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 23 °C

Diş apsesi öldürür!

Diş apsesi öldürür!
Diş kaynaklı apselerin fena ağız ve diş bakımı, diş eti hastaları ve ilerlemiş çürük sebebiyle oluşabileceğini belirten Dt. Çağrı Altuntaş, "Diş hekimine gitmeye gerek görmediğimiz ve önemsemediğimiz apseli dişten üreyen ve bütün vücudumuza hızlıca yayıla

Dt. Çağrı Altuntaş açıkladı

Diş kaynaklı apselerin fena ağız ve diş bakımı, diş eti hastaları ve ilerlemiş çürük sebebiyle oluşabileceğini belirten Dt. Çağrı Altuntaş, "Diş hekimine gitmeye gerek görmediğimiz ve önemsemediğimiz apseli dişten üreyen ve bütün vücudumuza hızlıca yayılan bakterilerin bağışıklık sistemimizi zayıflatarak umumi vucut sağlığımızı etkiyeceğinin ve birçok hastalığa ne sebepten olabileceğinin altını çizdi.

DİŞ SAĞLIĞINDA DOĞRU SANDIĞINIZ 10 YANLIŞ

Apsenin öncelikle ağızda oluşan şişlik, kızarıklık ve bazen vakit dayanılması olası olmayan ağrı ile kendini gösterdiğni belirten Dt. Çağrı Altuntaş, "Bu belirtiler görüldüğünde mutlaka bir diş hekimine giderek tıbbi bir müdahale alınmalıdır.

Çünkü bir diş hekimi tarafından tedavi edilmediği takdirde, bu apse derin dokulara ilerleyerek, etraf dokulara ve çene kemiğine doğru yayılır.

Bu vaziyet şiddetli ağrı ile beraber, yutkunma ve solunumda güçlük oluşturur ve çene altı lenf bezlerinin büyümesine ve halsizliğe ne sebepten olur.

Bununla beraber ihmal edilen apseli diş, diş kaybının yanı sıra kişinin kan tablosundaki değerlerin değişmesine de tesir ederek telafisi olası olmayan sistemik rahatsızlıklara; kalp-damarda, karaciğerlerde, böbreklerde ağırbaşlı fonksiyon bozukluklarına da yol açabilir" dedi.

BUNLARA DİKKAT!

Apse tedavisinde dikkat edilmesi gereken 2 mühim husus olduğunu söyleyen Dt. Çağrı Altuntaş, "Birincisi; Apseli dişe kişinin kendisinin değil, hekimin müdahale etmesidir.

Çünkü diş hekimi apse oluşturan etkeni tespit ettikten sonra lüzumlu müdahaleyi yapacaktır. Kişinin apseli dişe yanlış müdahalesi (apseyi patlatması) aleyhine sonuçlar vermekle beraber, ilerki zamanlarda iltihabın yine nüksetmesine ne sebepten olacaktır.

İkinci mühim husus ise; kişinin kulaktan dolma bilgilerle yaptığı ilaç tedavisidir. Kişinin miktarını ve dozajını bilmeden ve hekime danışmadan yapacağı ilaç tedavisi kişiye sadece ziyan verecektir. Bu nedenle mutlaka doktor kontrolünde düzenlenen reçete dikkate alınmalıdır" dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim