• BIST 9753.97
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Dirk Kuyt: Herkesin ağzını kapattık

Dirk Kuyt: Herkesin ağzını kapattık
Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı 34 yaşındaki emektarı Dirk Kuyt, 17 yıllık profesyonel futbolculuk kariyerinde ilk kez lig şampiyonu olmanın mutluluğunu anlattı.

Sabah Gazetesi'nin haberiine göre; Fenerbahçe'nin 34 yaşındaki emektarı Dirk Kuyt, 17 yıllık profesyonel futbolculuk kariyerinde ilk kez lig şampiyonu olmanın mutluluğunu doyasıya yaşarken yeni hedefini de sarı-lacivertli kulübün tarihine geçmek olarak belirlemiş. İşte Hollandalı yıldızın çok özel açıklamaları:

HERKESİN AĞZINI KAPATTIK

Harika bir sezonu geride bıraktık. 2-0 öne geçip 3-2 yenildiğimiz Konya maçıyla kötü bir başlangıç yapmamıza rağmen müthiş bir karakter gösterdik. O maçın ardından inanılmaz bir seri yakaladık. Hemen arkasından liderliği ele geçirdik ve hiç bırakmadık. Sonuçta erkenden şampiyonluğumuzu ilan ettik. Özellikle 3 Temmuz'dan sonra herkesin ağzını kapattığımızı düşünüyorum.

ARTIK HEP ŞAMPİYON OLMALIYIM

İlk kez şampiyon oldum. İnanılmaz gurur verici bir olay. Dünyanın her yerinde İngiltere'de, Hollanda'da yarıştım. Dünya Kupası'nda, Şampiyonlar Ligi finalinde forma giydim. Kazandığım kupalar var ancak hiç şampiyonluk kazanamamıştım. Bu benim ilk şampiyonluğum ve çok özel…

İlk kez şampiyonluğun nasıl bir şey olduğunu anladım. Artık daha fazla şampiyonluk istiyorum. Benim için kulübün tarihinde yer almak çok önemli. Bundan sonra en önemli hedefimiz 4. yıldızı takmak olacaktır. Ve tabi Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi'ne taşımak. Çünkü takımımızın ait olduğu ve hak ettiği yer Devler Ligi'dir.

ÖNCE TAKIM OLMAK GEREK

Takım kaptanlarım Volkan ve Emre'nin benim için, "Yabancı oyuncuların lideri" açıklaması çok gurur verici. İlk günden beri tüm deneyim ve tecrübemle takıma yardımcı olmaya çalıştım. Bence bizim sırrımız bu, biz bir takımız. Kişiler değil takım ön planda. Çok iyi ve karakterli oyunculara sahibiz. Şampiyonluklar, kupalar kazanabilmek için önce takım olmalısınız. Kimse tek başına şampiyon olamaz.

RİO'DA İDDİALIYIZ

Eğer Dünya Kupası'na gidersem benim için ayrı bir gurur kaynağı ve 3. Dünya kupam olacak. Biliyorsunuz 4 yıl önce neredeyse kupayı kazanıyorduk. Şimdi yeni bir takımımız ve yeni bir sistemimiz var. İyi bir takım ruhu yakalarsak Brezilya'da ne olacağını kimse bilemez. Biz de iddialıyız.

ÇOCUKLARIMI DURDURAMIYORUM

Herkese Tanrı tarafından verilen bir yetenek vardır. Ama istediğiniz kadar yetenekli olun, çalışmadan üzerine koymadan başarılı olamazsınız. Doğduğumdan beri ailemden öğrendiğim şey hep çok çalışmak oldu. Çocuklarım da benim gibi çok enerjik. Hatta benden çok enerjileri var. O yüzden bazen korkuyorum. Tamam ben çok koşuyorum ama onları hiç durduramıyorum. Çocuklarım Fenerbahçe'nin alt yapısında futbol oynuyorlar. Onlarda aynı benim çocukluğumdaki gibi bir gün iyi bir futbolcu olmanın hayalini kuruyorlar. Onlara her zaman şunu söylüyorum: Çalışın, çalışın, çalışın.

SEVİLİYORUM VE SAYILIYORUM

Hem Fenerbahçe hem de diğer takım taraftarlarından büyük sevgi ve saygı görüyorum. Hedefim her zaman bütün rakiplerimizi yenmek. Ama maçlarda bazen zor durumlar yaşayabiliyoruz. Annemden babamdan öğrendiğim şeylerden bir tanesi de rakibe her zaman saygılı olmaktır. Bunu yapmaya çalışıyorum.

BÖYLE ÇILGINLIK GÖRMEDİM

Aslında Pierre van Hooijdonk çılgın şampiyonluk kutlamalarına hazırlıklı olmamı söylemişti. Fakat hayal ettiğimden çok daha çılgın bir gün yaşadım. Anlatmaya kelimeler yetmez. Normalde 20 dakikada gidilecek bir yolu, 10 binlerce taraftarın eşliğinde saatlerce geçemedik."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim