• BIST 9727.71
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C

Diriliş “Ertuğrul” 12. Kar Film Festivali’nde

Diriliş “Ertuğrul” 12. Kar Film Festivali’nde
Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen Mart Ayı İletişim Günleri devam ediyor.

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen Mart Ayı İletişim Günleri devam ediyor. Etkinlik kapsamında gerçekleştirilen 12. Uluslararası Kar Film Festivali'nin ilk konuğu olan Diriliş "Ertuğrul" ekibi 10 Mart Perşembe günü Erzurum'da dizi severlerle buluşacak.

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen, Türkiye'nin ilk online festivali olan Uluslararası Kar Film Festivali'nin bu yıl 12.'si gerçekleştirilecek. Festivalde çeşitli kategorilerde 150'nin üzerinde kısa film yarışacak. Festival kapsamında gerçekleştirilecek olan etkinliklerde, kısa film yarışmasının yanı sıra sinema ve televizyon dünyasından önemli isimler öğrencilerle bir araya gelecek.

Festival 10 Mart'ta Diriliş "Ertuğrul" Dizi Ekibiyle Start Alacak

Festivalin ilk etkinliği TRT1 ekranlarının sevilen dizisi Diriliş "Ertuğrul" ekibinin katılımı ile 10 Mart Perşembe günü saat 16.00'da Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi'nde yapılacak. Programda Diriliş "Ertuğrul" dizisinin yönetmeni Metin Günay, yapımcılığını ve senaristliğini üstlenen Mehmet Bozdağ; oyuculardan Engin Altan Düzyatan (Ertuğrul), Didem Balçın (Selcan Hatun), Cengiz Coşkun (Turgut Alp), Nurettin Sönmez (Bamsı Beyrek) ve Cavit Çetin Güner (Doğan Bey) yer alacak.

Hıdıroğlu: "Diriliş "Ertuğrul" Halkla Barışık Bir Yapımdır"

Festival Komite Başkanı Yrd. Doç. Dr. İrfan Hıdıroğlu, her sene Mart Ayı içerisinde birçok faaliyette bulunduklarını ancak bu yıl etkinlikleri "Mart Ayı İletişim Günleri" başlığı altında toplayarak daha geniş bir zamanda festivali şehirle buluşturmak istediklerini söyledi. Hıdıroğlu, "En önemli etkinlik olan film festivalinden hareketle sektörden ve akademik camiadan birçok önemli isimle gerçekleştirdiğimiz buluşmaları üniversite kapsamından çıkararak şehri ve halkı da bu etkinliğe dahil etmek istedik. Ulaşılabilen tüm kurumlarla birlikte daha canlı ve dinamik bir program amacıyla Mart Ayı İletişim Günleri'ni kurumsallaştırmak için adım atmış olduk" dedi.

Dirliş "Ertuğrul" dizisinin halkıyla barışık bir yapım olduğuna değinen İrfan Hıdıroğlu, reyting rekorları kıran diziler göz önüne alındığında bu projenin ayırıcı özelliğinin halkın kendisini temsil edene olan açlığına cevap vermesi olduğunu vurguladı. Hıdıroğlu şunları kaydetti: "Diriliş "Ertuğrul" dizisinin izlenme oranının yüksek olmasını, milli ve manevi duyguları anlatabiliyor olmasına bağlayabiliriz. Dizinin başarısı biçim ve içerik uyuşmasından, halkıyla barışık olmasından kaynaklanıyor. Çünkü bir milletin değerlerini başka bir kültürün kodları ile anlatamazsınız."

İletişim Günleri kapsamında 12 Mart Cumartesi günü Türk-Japon ortak yapımı olan Ertuğrul 1890 filminin gösterimi de yapılacak. 16-18 Mart tarihleri arasında ise akademik camiadan ve sektörden birçok önemli isim festivale renk katacak. Etkinlikler ücretsiz ve halka açık olacak.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim