• BIST 9717.93
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 31 °C
  • İzmir 27 °C

'Diren Külliye' direnişinde kapatılan külliye nikah için açıldı

'Diren Külliye' direnişinde kapatılan külliye nikah için açıldı
Eskişehir Odunpazarı Kaymakamlığı'nca, mahkeme kararına rağmen kapısına kilit vurulan tarihi Kurşunlu Külliyesi'nin kapatılmasının 24. saatinde içerde...

Eskişehir Odunpazarı Kaymakamlığı'nca, mahkeme kararına rağmen kapısına kilit vurulan tarihi Kurşunlu Külliyesi'nin kapatılmasının 24. saatinde içerde nikah kıyıldı. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un başlattığı Külliye direnişinin 24. saatinde hem Külliye'nin kapısı açıldı hem de Başkan Kurt nikah kıydı. Sevda ve Mehmet Ali Aktaş çiftinin nikahını kıyan Başkan Kurt, "Kilidi kırdık, nikahı kıydık." dedi.

Başkan Avukat Kazım Kurt'un külliye önünde başlattığı "Diren Külliye" direnişi sonuç verdi. Dün saat 16.00'da Başkan Kurt tarafından başlatılan direniş sonucu Tarihi Kurşunlu Külliyesi'nin kapısı açıldı. Odunpazarı Belediyesi tarafından nikah salonu olarak da kullanılan Külliye'nin kapatılmasının ardından nikah için rezervasyon yaptıran çiftler de mağdur olmuştu. Bunlardan biri de bugün için rezervasyon yaptıran Sevda Gün ve Mehmet Ali Aktaş idi. Bugün saat 14.30 tarihine gün alan ve özellikle külliyede nikah kıymak istediklerini belirten Sevda Gün ve Mehmet Ali Aktaş'ın nikahları, külliye kapatılınca, bina önünde kıymaya karar verdi. Ancak, nikah başlangıcının öncesinde bir sürpriz yaşandı. Vakıflar Genel Müdürlüğü yetkilileri külliyenin kapısını açtı. Kapının açılmasının ardından nikah, Başkan Kurt tarafından içeride kıyıldı.

Başkan Kurt, nikah töreninde yaptığı konuşmada, "Bu gelişme, direnişimizin zaferidir. Yanlış hukuki yorumların, değerlendirmelerin sonucu dün külliye kapısı kilitlenmiş, halkın hizmetinden koparılmıştı. Demokrasi, hukuk ve insan hakları temelindeki duruşumuz şu anda Sevda Gün ve Mehmet Ali Aktaş arkadaşlarımızın da direnişiyle zaferle sonuçlanmıştır. Türkiye tarihinin belki de en ilginç nikâhı yaşanıyor." ifadesini kullandı.

Gelin'in Muğla'dan, damadın ise İzmir'den olduğunu ifade eden Başkan Kurt, çiftin özellikle bu tarihi mekanı seçtiklerini ifade ederek, "Sayın Sevda ve Mehmet Ali Aktaş, sizlere Odunpazarı Belediyesi adına teşekkür ediyorum. Mücadelemize katkı sundunuz, Türkiye'ye örnek oldunuz." dedi. Başkan Kurt, sözlerinin sonunda, "Kilidi kırdık, nikâhı kıydık." diyerek çifti karı koca ilan etti.

'Diren Külliye' direnişinde kapatılan külliye nikah için açıldı

'Diren Külliye' direnişinde kapatılan külliye nikah için açıldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim