• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 26 °C

Dıno Zoff: "Galatasaray Eskileri Arattı"

Dıno Zoff: "Galatasaray Eskileri Arattı"
İtalya'nın efsane kalecisi Dino Zoff, "Galatasaray yapmış olduğu defans hatalarından dolayı mağlup oldu. Galatasaray, eskileri arattı. Eski jenerasyonda...

İtalya'nın efsane kalecisi Dino Zoff, "Galatasaray yapmış olduğu defans hatalarından dolayı mağlup oldu. Galatasaray, eskileri arattı. Eski jenerasyonda Emre, Okan, Hakan Şükür gibi isimler vardı. Şu anki Galatasaray ile eski Galatasaray arasında çok fark var" dedi.

İtalyanların efsane kalecisi Dino Zoff, TRT Spor'dan Levent Özçelik ve Dündar Keşaplı'nın sorularını yanıtladı. UEFA Avrupa Ligi Son 32 Turu'nda dün oynanan Lazio - Galatasaray maçını değerlendiren Dino Zoff, "Lazio ilk maça oranla daha iyi oynadı, daha iyi mücadele etti. Galatasaray, yapmış olduğu defans hatalarından dolayı mağlup oldu. Galatasaray, eskileri arattı. Eski jenerasyonda Emre, Okan, Hakan Şükür gibi isimler vardı. Şu anki Galatasaray ile eski Galatasaray arasında çok fark var. Lazio ligde iyi olmasa da teknik ve iyi bir ekipten oluşuyor. Ligde dengesiz grafik çizen Lazio'nun Avrupa'da daha başarılı olduğunu gördük. Ben bu sonuca ulaşacağını düşünüyordum" şeklinde konuştu.

Lazio'dan transfer olan Muslara'nın Galatasaray'da iyi oynadığını vurgulayan Zoff, bir kalecini oyun içinde her oyuncuyu kontrol etmesi gerektiğini, her oyuncu üzerinde gözlemci olması gerektiğini söyledi. Başarılı bir kalecinin azimle çok çalışmasının yanında yeteneğinin olması gerektiğini belirten Zoff, bu özelliklerin Muslera'da da bulunduğunu ifade etti.

"FENERBAHÇE AVRUPA'DAKİ BAŞARISINI SÜRDÜRECEKTİR"

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'nde son 16'ya kalmasıyla ilgili olarak ise Zoff, "Fenerbahçe Türkiye'nin bir başka önemli kulübü. Ligde başarılı bir grafik çiziyor, zirveye oynuyor. Bu başarısını Avrupa'da da sürdürüyor. Ligdeki performanslarını Avrupa'ya da taşıyorlar. Bence Avrupa'daki başarılarını sürdüreceklerdir" diye konuştu.

"TÜRKİYE'NİN EURO 2016'YA KATILMASINDA FATİH TERİM'İN KATKISI VAR"

Türkiye'nin Fransa'da düzenlenecek Euro 2016'ya katılması ile ilgili sorulan soruya Zoff, "Türkiye'nin uzun bir aradan sonra katılması başarıdır. Bunda da Fatih Terim'in katkısı olduğunu düşünüyorum. Zorlu ama dengeli bir gruptalar. Buradaki Fatih Terim'in hırslı ve azimli çalışmasıyla tur şansı olabileceğini düşünüyorum" dedi.

Türkiye'ye davet edilen İtalya'nın efsane kalecisi Zoff, uzun süredir devam eden hastalığının geçmesinden sonra, Türkiye'ye seve seve geleceğini söyledi.

Ayrıca 28 Şubat doğum günü olan efsane kaleciye Türkiye'den getirilen nazar boncuklu hediye verildi.

Dıno Zoff: "Galatasaray Eskileri Arattı"

Dıno Zoff: "Galatasaray Eskileri Arattı"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim