• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 23 °C

Dinçer; "KOSGEB Hibe Destekleri Tabana Yayılmalı"

Dinçer; "KOSGEB Hibe Destekleri Tabana Yayılmalı"
Mersin ESOB Talat Dinçer, KOSGEB tarafından imalat sanayi için hazırlanan "KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı" kapsamında, yıllık net hasılatı 200-300...

Mersin ESOB Talat Dinçer, KOSGEB tarafından imalat sanayi için hazırlanan "KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı" kapsamında, yıllık net hasılatı 200-300 bin lira olan işletmelere 200 bin ile 300 bin lira arasında hibe desteği verileceğini hatırlatarak, "Mersin'de bu kriterlere uyacak esnaf sayısı parmakla gösterilecek kadar az. Bu tür hibe desteklerinde hasılat ve çalışan işçi sayısı kriterleri minimum seviyeye çekilerek imalatçı küçük esnafın ekonomideki payının arttırılması hedeflenmeli" dedi.

Dinçer, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği bünyesinde kurulan İşyeri Denetleme ve Danışmanlık Grubu toplantısında, KOSGEB tarafından, ülkemiz plan programlarında belirlenen ve öncelikli olarak desteklenmesi gereken imalat sanayi için yeni hazırlanmış olan "KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı" hakkında bilgi paylaşımında bulundu. Dinçer, söz konusu proje kapsamında ilk projenin teklif çağrısına çıktığını belirterek, proje teklif çağrılarına imalat sanayinin yüksek-orta yüksek ve düşük-orta düşük teknoloji düzeyinde faaliyet gösteren işletmelerin başvuruda bulunabileceğini ifade etti.

Son başvuru tarihi 6 Mayıs olan söz konusu hibeden yararlanılması için başvuru koşulları hakkında da açıklamada bulunan Dinçer, "İmalat sanayinin yüksek-orta ileri teknoloji düzeyinde faaliyet gösteren işletmelerinden 2014-2015 yılları verilerine göre ortalama net satış hasılatı en az 300 bin lira, ortalama çalışan sayısı en az 3 olan işletmeler, hibe kapsamında 300 bin lirası geri ödemesiz, 500 TL geri ödemeli olmak üzere toplam 800 bin lira, düşük-orta düşük teknoloji düzeyinde faaliyet gösteren işletmelerden 2014-2015 yılları verilerine göre, ortalama net satış hasılatı en az 200 bin lira, ortalama çalışan sayısı en az 2 olan işletmeler, hibe kapsamında 200 bin lirası geri ödemesiz, 400 bin lira geri ödemeli olmak üzere toplam 600 bin liraya kadar, sunulacak projenin yüzde 80'i oranında desteklenecektir" diye konuştu.

Dinçer, "KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı" kapsamında ilan edilen proje teklif çağrılarına yönelik proje hazırlayan KOBİ'lerin, kurul tarafından yapılan değerlendirmede destekleme kararı verilmesi durumunda destek alma hakkını kazanacakları söyledi.

"DESTEK SADECE ORTA VE BÜYÜK İŞLETMELERE HİTAP EDİYOR"

Söz konusu desteğin başvuru şartlarının sadece orta ve büyük ölçekli işletmeleri esas aldığını kaydeden Dinçer, şöyle devam etti; "Esnafımızın lehine çıkartılan her türlü desteğin arkasındayız. Ancak verilen destek sadece belirli bir kesimi değil, tüm imalatçı esnaf sanatkarımızı kapsamalı. Bugün ilimizde imalat sektöründe binlerce küçük çaplı esnaf sanatkarımız var ama söz konusu hibe desteğinde belirtilen hasılat oranı ile yanında çalışan sayısı şartlarını taşımıyor. Hal böyle olunca küçük işletmelerimiz bu destekten yararlanamıyor. İmalat sanayinde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarların ekonomideki payının arttırılması, kapasitelerinin geliştirilmesi ve rekabet gücünün arttırılması için bu tür desteklerin tabana yayılması büyük önem taşıyor. Beklentimiz, hasılat oranı ve çalışan sayısı minimum seviyelere çekilerek bu tür desteklerden imalat sektöründeki tüm esnaf sanatkarlarımızın yararlanmasının önü açılmasıdır."

Dinçer; "KOSGEB Hibe Destekleri Tabana Yayılmalı"

Dinçer; "KOSGEB Hibe Destekleri Tabana Yayılmalı"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim