• BIST 9470.25
  • Altın 2488.872
  • Dolar 32.5974
  • Euro 34.7926
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Dinçer: Kayıt dışına göz yumulmamalı

Dinçer: Kayıt dışına göz yumulmamalı
Mersin Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Talat Dinçer, esnaf ve sanatkarın devletine vergisini öderken en büyük beklentisinin kayıt dışına göz...

Mersin Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Talat Dinçer, esnaf ve sanatkarın devletine vergisini öderken en büyük beklentisinin kayıt dışına göz yumulmaması olduğunu belirtti. Kayıt dışının önüne geçilmesi için vergi dairesi ve belediyelerle ortak çalışma içerisinde olduklarını anlatan Dinçer, "Yapılan ortak çalışmalarla kayıt dışına karşı büyük yol katettik ama tamamen temizleyemedik. Bizler herkesin kazancı oranında vergilendirilmesine tarafız ve bu anlamda kayıt dışına karşı daha etkin mücadele verilmesi kanısındayız." dedi.

Bu yıl 27. düzenlenen Vergi Haftası kutlamaları kapsamında Mersin Vergi Dairesi Başkanı Adem Güngör ve grup müdürleri A. Tamer Yıldız, Osman Çelik ve Orhan Şener Mersin ESOB Başkanı Talat Dinçer'i ziyaret etti. Ziyarette Güngör, Dinçer'e günün anısına yakasına kokart taktı. Güngör, burada yaptığı konuşmada vatandaşlara verilecek kamu hizmetlerinin, hızlı ve etkin şekilde yürütülebilmesi için gerekli olan finansman kaynağının sağlanmasında, vergi gelirlerinin büyük önem taşıdığını belirtti.

Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer ise esnaf ve sanatkar teşkilatında vergi ödeme bilincinin hızla yayıldığına dikkat çekti. Esnaf ve sanatkarın ödediği her kuruş verginin ülkeye hizmet olarak geri döndüğünün farkında olduğunun altını çizen Başkan Dinçer, "Esnafımız vergi ödemenin vatandaşlık görevi olduğunun bilincinde. Bu bilincin oluşmasında her yıl düzenli olarak kutlanan Vergi Haftası etkinlikleri önemli rol oynamakta. Bizler devlete karşı olan yasal sorumluluklarımızı sonuna kadar yerine getiriyoruz. Esnafımız artık verilen hizmetin bir maliyetinin olduğu bilincinde ve bunun için vergini gönüllü olarak ödüyor." diye konuştu.

Esnaf ve sanatkarın devletine vergini öderken en büyük beklentisinin kayıt dışına göz yumulmaması olduğuna vurgu yapan Dinçer, "Kayıt dışının önüne geçilmesi amacıyla bizler vergi dairemiz ve belediyelerimizle birlikte ortak çalışma içerisindeyiz. Bir tarafta vergisini ödeyip devletine karşı her türlü sorumluğu yerine getiren esnaf kesimi, diğer tarafta ise kazancımıza haksız ortak olan kayıt dışı ekonomi var. Yapılan ortak çalışmalarla kayıt dışına karşı büyük yol katettik ama tamamen temizleyemedik. Bizler herkesin kazancı oranında vergilendirilmesine tarafız ve bu anlamda kayıt dışına karşı daha etkin mücadele verilmesi kanısındayız." ifadelerini kullandı.

Cihan

Dinçer: Kayıt dışına göz yumulmamalı

Dinçer: Kayıt dışına göz yumulmamalı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim