• BIST 9079.97
  • Altın 2308.924
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.0934
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Dinçer; "Esnafın Pirimindeki Artışın Üçte Birini Devlet Karşılasın"

Dinçer; "Esnafın Pirimindeki Artışın Üçte Birini Devlet Karşılasın"
Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı (ESOB) Başkanı Talat Dinçer, kendi primini kendi cebinden yatıran ve yılbaşı sonrası astronomik artış gösteren...

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı (ESOB) Başkanı Talat Dinçer, kendi primini kendi cebinden yatıran ve yılbaşı sonrası astronomik artış gösteren 4-B kapsamındaki esnaf sanatkarların sırtındaki yükün azaltılması için prim ücretindeki artışın üçte birinin devletçe karşılanmasını istedi.

Asgari ücretteki artış sonrası 4-A sigortalılarının çalıştıkları işverene hükümetçe 100 liralık destek primi sağlandığını hatırlatan Dinçer, "Esnafın yanında çalışan usta ve kalfa için sağlanan desteğin, esnafımıza da uygulanmasını beklemek en doğal hakkımız. Aksi halde esnafımıza üvey evlat muamelesi yapıldığını düşüneceğiz" dedi. Dinçer, yeni yılla birlikte 4-B kapsamındaki esnaf ve sanatkarların primlerinde astronomik artışlar yaşandığını ifade ederek, " Yılbaşı sonrası kendi primini kendi cebinden yatıran tek kesim olan esnaf ve sanatkarlarımızın en düşük prim ücreti 430 liradan 570 liraya çıkarıldı. Esnafımızın yanında çalışan usta ve kalfalara tanınan hakkın, esnafımızı da tanınmasını beklemek en doğal hakkımız" diye konuştu.

Geçtiğimiz yıl hükümetin kurulamaması, terör olayları ve komşu ülkelerle yaşanan sorunlar nedeniyle esnaf ve sanatkarların siftah yapamadan işyeri kapattığını ve hala piyasalarda adı konulmamış bir krizin süre geldiğini savunan Dinçer, "Bu olumsuzluklar halen devam ederken en düşük esnaf sanatkar prim ücretinin 570 liraya çıkarılması, esnafımızın sosyal güvenlik primini yatıramamasına neden olacaktır. Bizlerin beklentisi 4-A kapsamında çalışanların işverenlerine tanınan 100 liralık destek priminin esnafımıza da yansıtılması ve esnafımızın prim ücretindeki artışın üçte birinin devletçe karşılanmasıdır" ifadelerini kullandı.

Başkan Dinçer, esnaf ve sanatkarların üvey evlat muamelesi görmesinin önüne geçilerek söz konusu prim artışının üçte birini devlet tarafından karşılanmasına yönelik yasal düzenlemenin biran önce hayata geçirmesini beklediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim