• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Dinçer: “Esnaf, Kayıt Dışına Göz Yumulmamasını Bekliyor”

Dinçer: “Esnaf, Kayıt Dışına Göz Yumulmamasını Bekliyor”
Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Talat Dinçer, devlete vergisini düzeli olarak ödeyen esnaf ve sanatkarın en büyük beklentilerinin,...

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Talat Dinçer, devlete vergisini düzeli olarak ödeyen esnaf ve sanatkarın en büyük beklentilerinin, kazançlarına haksız ortak olan kayıt dışı ekonomiye göz yumulmaması olduğunu söyledi.

Mersin Vergi Dairesi Başkanı Adem Güngör, 27. Vergi Haftası kutlamaları kapsamında grup müdürleri ile birlikte Mersin ESOB Başkanı Dinçer'i ziyaret etti. Ziyarette, Birlik Başkanı Dinçer'in yakasına günün anısına kokart takan Güngör, toplumda vergi bilincinin ve vergi ödeme farkındalığının oluşturulması amacıyla düzenlenen Vergi Haftası kutlamaları kapsamında çok geniş bir aile olan esnaf ve sanatkar teşkilatını ziyaret ettiklerini belirtti. Güngör, " Hızlı bir gelişme süreci içindeki ülkemizde, vatandaşlara verilecek olan kamu hizmetlerinin hızlı ve etkin şekilde yürütülebilmesi için gerekli olan finansman kaynağının sağlanmasında vergi gelirleri büyük önem taşımaktadır. Bu anlamda ülkemizin önemli bir gelir kaynağı olan esnaf teşkilatımızı ziyaret etmenin mutluluğu içerisindeyiz" dedi.

Mersin ESOB Başkanı Dinçer de esnaf ve sanatkar teşkilatında vergi ödeme bilincinin hızla yayıldığını vurguladı. Esnaf ve sanatkarın, ödediği her kuruş verginin ülkeye hizmet olarak geri döndüğünün farkında olduğunu dile getiren Dinçer, "Esnafımız vergi ödemenin vatandaşlık görevi olduğunun bilincinde. Bu bilincin oluşmasında her yıl düzenli olarak kutlanan Vergi Haftası etkinlikleri önemli rol oynamakta. Bizler devlete karşı olan yasal sorumluluklarımızı sonuna kadar yerine getiriyoruz. Esnafımız artık verilen hizmetin bir maliyetinin olduğu bilincinde ve bunun için vergini gönüllü olarak ödüyor" diye konuştu.

Herkesin kazancı oranında vergilendirilmesi gerektiğine dikkat çeken ve "Ödenen her kuruş vergi aydınlık geleceğimizin parçasıdır" diyen Dinçer, kayıt dışına karşı etkin şekilde mücadele edilmesi gerektiğinin de altını çizdi. Esnaf ve sanatkarın, devletine vergini öderken en büyük beklentisinin kayıt dışına göz yumulmaması olduğunu belirten Dinçer, "Kayıt dışının önüne geçilmesi amacıyla bizler vergi dairemiz ve belediyelerimizle birlikte ortak çalışma içerisindeyiz. Bir tarafta vergisini ödeyip devletine karşı her türlü sorumluğu yerine getiren esnaf kesimi, diğer tarafta ise kazancımıza haksız ortak olan kayıt dışı ekonomi var. Yapılan ortak çalışmalarla kayıt dışına karşı büyük yol kat ettik ama tamamen temizleyemedik. Bizler herkesin kazancı oranında vergilendirilmesine tarafız ve bu anlamda kayıt dışına karşı daha etkin mücadele verilmesi kanısındayız" ifadelerini kullandı.

Başkan Dinçer, tüm esnaf teşkilatı ile vergi dairesi çalışanlarının Vergi Haftası'nı kutladı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim