• BIST 9524.59
  • Altın 2517.93
  • Dolar 32.597
  • Euro 34.6105
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C

Dinamik Dünya Galerisini Bakan Fikri Işık Açtı

Dinamik Dünya Galerisini Bakan Fikri Işık Açtı
Dünya ve uzay bilimleri eğitiminde yeni bir kapı açacak olan Dinamik Dünya Galerisi, Kocaeli Bilim Merkezi'nde Bakan Işık'ın da katıldığı törenle hizmete...

Dünya ve uzay bilimleri eğitiminde yeni bir kapı açacak olan Dinamik Dünya Galerisi, Kocaeli Bilim Merkezi'nde Bakan Işık'ın da katıldığı törenle hizmete açıldı.

ürkiye'nin en donanımlı bilim merkezi olan Kocaeli Bilim Merkezi'nin 72 adet düzenekten oluşan Dinamik Dünya Galerisi kapılarını açtı. Açılış törenine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün ve TÜBİTAK Başkan Vekili Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu katıldı.

"HER ŞEY BİLMEKLE BAŞLAR"

Törende ilk olarak Bilim Merkezi görevlileri ve öğrenciler tarafından köpük şov ve statik şov sunuldu. Daha sonra bir konuşma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Kocaeli Bilim Merkezi, Marmara Bölgesi'nin cazibe merkezi oldu. Burada çocuklarımız bilim dolu maceralara yelken açıyor. Şimdi yeni galerimizle merkezimizin sınırları daha da genişliyor. Çocuklarımızın kendilerini ve dünyayı keşfetmeleri için bilim merkezimiz öncülük ediyor. Her şey bilmekle başlar" dedi. Başkan Karaosmanoğlu'nun ardından konuşan Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, "Her geçen gün dünya çapında iddialı bir noktaya gelen Kocaeli Bilim Merkezi yepyeni bir boyuta kapılarını açıyor. Türkiye hedeflerine gençlerle ulaşacak. Bilgi çağında bilgiyi üretmek ve yönetmek zorundayız" ifadesini kullandı.

"ÇOCUKLARIMIZ DOKUNARAK VE YAŞAYARAK ÖĞRENSİN"

Ailelere çocuklarını mutlaka Bilim Merkezi'ne getirmelerini öğütleyen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ise "Bilgiyi hayatımızın merkezi yapmak zorundayız. İslam medeniyeti bilim ve teknolojiye önem vermiş ve önemli katkılar sağlamıştır. Böyle büyük bir medeniyetin evlatları olarak ülkemizi dünyada bilim ve teknolojinin lideri yapmalıyız. Bunun için de çocuklarımıza bilimi sevdirmeliyiz. Anne ve babalara sesleniyorum. Çocuklarımızı Kocaeli Bilim Merkezi'ne getirelim. Burada dokunarak ve yaşayarak öğrensinler" dedi.

DÜZENEK SAYISI 200 OLDU

Sekapark içindeki eski Seka Kağıt Fabrikası'nın restore edilmesiyle 18 Nisan 2015'te hizmete giren Kocaeli Bilim Merkezi'ni bugüne kadar yaklaşık 120 bin kişi ziyaret etti. 72 adet düzeneğin yer aldığı Dinamik Dünya Galerisi'yle birlikte Kocaeli Bilim Merkezi'ndeki düzenek sayısı 200'e ulaştı. Dinamik Dünya Galerisi ile öğrenciler merak ettikleri soruların yanıtlarını düzenekleri kullanarak öğreniyor ve deneyimliyor.

Dinamik Dünya Galerisini Bakan Fikri Işık Açtı

Dinamik Dünya Galerisini Bakan Fikri Işık Açtı

Dinamik Dünya Galerisini Bakan Fikri Işık Açtı

Dinamik Dünya Galerisini Bakan Fikri Işık Açtı

Dinamik Dünya Galerisini Bakan Fikri Işık Açtı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim