• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Din-bir-sen’den Vali Taşyapan’a Ziyaret

Din-bir-sen’den Vali Taşyapan’a Ziyaret
Din-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Adli, Van Valisi İbrahim Taşyapan'ı ziyaret etti.

Din-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Adli, Van Valisi İbrahim Taşyapan'ı ziyaret etti.

Çeşitli kurum ve kuruluşlar nezdinde ziyaretlerde bulunarak sendikal çalışmalarını aralıksız sürdüren Din-Bir-Sen, aynı zamanda bölgelerde görev yapan din görevlilerinin sorunlarının çözümünde de etkili oluyor.

Sendikal çalışmalar kapsamında Din-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Adli, Van Valisi İbrahim Taşyapan'ı makamında ziyaret ederek çeşitli konularda istişarede bulundu. Din-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Adli, Vali Taşyapan'ın Bingöl'de önemli hizmetlerde bulunduğunu belirterek, kamu ve yönetim hizmetlerindeki tecrübesi nedeniyle Van'a atanmasının büyük heyecan oluşturduğunu söyledi. Van'ın yeterli hizmet alamadığına vurgu yapan Adli, bu nedenle Taşyapan'ın Van'a atanmasının Van halkını hem umutlandırdığını hem de onurlandırdığını kaydetti. Adli, "Sayın Valimizin Van iline atanması Van halkını sevindirmiştir. Verimlilik ve kalkınmadan yeteri kadar pay alamayan Van ilinin gelişmesi, kalkınması ve eğitim seviyesinin yükseltilmesi için önemli hizmetlerde bulunacağına inanıyorum. Akılcı düşünen, plan ve projeler üretebilen, sivil toplum kuruluşlarıyla ortak kalkınma hamleleri yapabilecek, Van halkına liderlik yapabilecek vasıfta yerel yöneticilere ihtiyacımız var. Bu anlamda Sayın Valimiz İbrahim Taşyapan'ın Van iline atanması nedeniyle umutluyuz. İnşallah Van ilinin ileriye dönük kalkınma hamleleri gerçekleştirilecektir" dedi.

Son zamanlarda ülkemizin içinde bulunduğu duruma da değinen Din-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Adli, yaşanan olayların engellenmesi konularında din görevlilerine büyük sorumluluk düştüğünü söyledi. Bu itibarla bölgede aktif hizmet veren sivil toplum kuruluşlarına da büyük görev düştüğünü belirten Adli, Din-Bir-Sen olarak halkın bilinçlendirilmesinden yana olduklarını, kendilerine görev verilmesi halinde sendika olarak gereken her şeyi yapabileceklerini belirtti.

Günümüzde sendikaların siyasallaştığına dikkat çeken Adli, siyasi partilerin yan organı gibi görünen sendikaların 4688 Sayılı Kanun'da ve sendikaların ana tüzüklerinde belirtilen kamu görevlilerinin ortak ekonomik, sosyal ve meslekî hak ve menfaatlerinin korunması ve geliştirilmesi için çalışma ve mücadele etme noktasında zafiyet içerisinde olduklarını belirterek, "Din-Bir-Sen'in kurulmasında en büyük amaç, diyanet camiasının, yasalarla elde edilen haklarının korunması ve kollanması yönünde oluşan çelişkilerdir. Din-Bir-Sen hiçbir siyasi partinin güdümünde olmayan bir sendikadır. Davamız, camiamıza ve İslam'a hizmettir. Hak ve hakkaniyetten sapmadan topluma hizmet edeceğiz. Sendikamız, Hilful Fudul çizgisinde hizmet eden bir sendikadır. Bu çizgiden asla sapmayacağız. Doğruları söylemekten çekinmeyeceğiz. Din-Bir-Sen olarak yalnız doğruları haykıracağız" diye konuştu.

Van Valisi İbrahim Taşyapan da, bütün kurum ve kuruluşların yasalar çerçevesinde hak ve yükümlülüklerini bilerek sorumluluk bilinciyle hareket etmeleri, birlik ve beraberliği tesis etme noktasında hassas davranmalı gerektiğini söyledi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Taşyapan, Din-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Adli ve Van teşkilat yönetimine başarılar dileyerek teşekkür etti.

Ziyaret sırasında Adli'ye Din-Bir-Sen Van Şube Başkanı Naci Çetin ve Başkan Yardımcısı Ömer Akdoğan da eşlik ettiler.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim