• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C

Din Bir-Sen, İsrail ile ilişkilerin asgari seviyede tutulmasını istedi

Din Bir-Sen, İsrail ile ilişkilerin asgari seviyede tutulmasını istedi
Özerk Diyanet Vakıf Çalışanları Birliği Sendikası (Din Bir-Sen) Trabzon İl Başkanı Celalettin Akçadoğan, Türkiye'nin İsrail ile olan ilişkilerini...

Özerk Diyanet Vakıf Çalışanları Birliği Sendikası (Din Bir-Sen) Trabzon İl Başkanı Celalettin Akçadoğan, Türkiye'nin İsrail ile olan ilişkilerini asgari seviyeye indirmesi ve gerekirse tamamen kesmesini arzu ettiklerini söyledi.

Akçadoğan, bazı yönetim kurulu üyelerinin de katılımıyla bir lokantada düzenlediği basın toplantısında, Noel, yılbaşı adı altında yapılan kutlamalara katılmanın Müslüman'a caiz olmadığını belirtti. Ekseriyeti Müslüman olan 78 milyon nüfuslu Türkiye'de 40 milyon Milli Piyango bileti satıldığına dikkat çeken Akçadoğan, yılbaşının tatil olmaktan çıkartılması veya kutlamaların tamamen iptal edilmesini istediklerini dile getirdi.

Son aylarda artan terör olaylarına da işaret eden Akçadoğan, Güneydoğu'da birçok okul ve caminin kapalı olduğuna değindi. Akçadoğan, cami, okul, kütüphane, Kur'an Kursu ve devlete ait ne varsa yakıp yıkmanın asla bir hak arama aracı olamayacağının altını çizdi.

Türkiye ile İsrail arasında son günlerde gelişen yakınlaşmayı da eleştiren Akçadoğan, "Filistinli kardeşlerimize her türlü zulmü reva görüp öldüren, Gazze'yi açık hava hapishanesine döndüren, Mavi Marmara olayında 9 masum aktivisti hunharca katleden, dünya kamuoyunun ekseriyetinde terörist devlet olarak tanımlanan, nerede bir Müslüman kanı akıyorsa orada parmağı olan hatta Ortodoks Yahudilerin kurduğu Neturei Karta tarikatı mensubu İsrail vatandaşlarının kendi devletlerini "siyonist terörist" devlet kabul edip, İsrail'in yıkılmasını arzu etmeleri bu ülkeyle dostane ilişkiler kurulmasının doğru olmayacağının en belirgin işaretidir. Biz, İsrail devletinin işlemiş olduğu cinayetler sebebiyle bağımsız mahkemelerde yargılanıp, suçluların gerekli cezaya çarptırılmalarını ve ülkemizle olan ilişkilerini asgari seviyede tutulmasını, gerekirse ilişkilerin tamamen kesilmesini arzu ediyoruz." diye konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim