• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

Diller Farklı, Kadın Dertleri Aynı

Diller Farklı, Kadın Dertleri Aynı
AK Parti İzmir İl Kadın Kolları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle koro oluşturarak Adnan Saygun Kültür ve Sanat Merkezinde sahne alacak.

AK Parti İzmir İl Kadın Kolları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle koro oluşturarak Adnan Saygun Kültür ve Sanat Merkezinde sahne alacak. Pek çok dilde farklı türden şarkıları seslendirecek olan partili kadınlar, diller farklı olsa da kadınların aynı sıkıntıları paylaştığı mesajını verecek.

AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle sanatsal bir projeyi gerçekleştirecek. Tamamı amatör partililerden oluşan 40 kişilik kadın korosu, iki aydır hummalı bir çalışma ile sahneye çıkmaya hazırlanıyor. 9 Mart günü saat 20.30'da Adnan Saygun Kültür ve Sanat Merkezinde sahne alacak olan partili kadınlar, İtalyanca, İspanyolca, İngilizce, Yunanca gibi farklı diller ve farklı türlerde 10 şarkıyı seslendirecek. Sürpriz solo performansın da yer alacağı etkinlikte kadınlar, diller farklı olsa da kadınların aynı sıkıntıları paylaştığı mesajını verecek.

"KONSERVATUVAR ÖĞRENCİLERİNE DESTEK OLACAĞIZ"

Seçimlerin ardından kadın kolları olarak sanatsal projelere ağırlık verdiklerini belirten AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Gözde Keskin, şöyle konuştu:

"Seçimlere kadınlar damgasını vurdu. Seçimden sonra 8 Kadın Mart Dünya Kadınlar Günü için program yapmak istedik. Bu koro onun bir eseri. Biz diğer korolardan farklı bir şey yapmak istedik. Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, Türk Pop Müziği söylüyoruz ve buna ek olarak Napoliten, Caz ve Latin de söylüyoruz. Parti olarak sanatla iç içeyiz. Önümüzdeki süreçte yine sanatsal projelerimiz olacak. İleride bu tür faaliyetlerimizden gelir elde ederek konservatuvarda okuyan kız öğrencilerimize destek vermeyi arzuluyoruz. Bu proje eğlence etkinliği değil bir sanat etkinliği. Ülkemiz sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Bu süreçte, huzurun ve barışın kadınlarla geleceğine inanıyoruz. Birlik ve beraberliğimizi, doğu ile batıyı yansıtacak bir repertuvar seçtik" dedi.

"KOROYU BÜYÜTECEĞİZ"

Partili kadınları iki aydır çalıştıran Koro Eğitmeni Lütfi Tuna da, koro çalışmaları hakkında şunları söyledi: "AK Parti İzmir İl Kadın Kolları olarak koro oluşturdular ve yardımcı olmam için bana davet geldi. Sadece kendi dilimizde değil, dünyanın çeşitli dillerinde değişik türlerde repertuvar hazırladık. Umarız önce İzmir, sonra da Türkiye bu koroyu çok sevecek. Arkadaşlarımız ilk defa müzikle bir araya gelip şan eğitimi aldı. İnşallah bu koroyu büyüteceğiz ve Türkiye çapında turne düzenleyeceğiz. Repertuvarımızda herkesin sevdiği 10 şarkımız ve sürpriz bir solo performansımız olacak. Koroya senfonik bir orkestra eşlik edecek. Partili kadınlar, İzmir ve Türkiye'ye kendi sesini, kendi nefesini ulaştıracak."

"HOCAMIZDAN ÇOK MEMNUNUZ"

Koroda yer alan Esma Özkalay, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle AK Parti İzmir İl Kadın Kolları olarak proje başlattıklarını belirterek "İlk defa böyle bir projenin içinde yer alıyorum. Amatör bir grubuz. İlçelerimizden ve ilden gönüllü kadın partililer olarak koro çalışması yapıyoruz" dedi. Huriye Öz ise "İki aydır çalışıyoruz. Çok güzel gidiyor ve hocamızdan çok memnunuz. İtalyanca, İspanyolca, Yunanca şarkılar söylüyoruz" diye konuştu.

"MELODİLER BİZİ BİRLEŞTİRDİ"

Gizem Yadigar Bigün de, böyle bir projenin içinde yer aldıkları için çok gururlu olduklarını belirterek "Türkiye'de ilk defa böyle bir şey yapılıyor. Haftada üç gün 3 saat çalışıyoruz. İspanyolca, İtalyanca, Yunanca şarkı söylüyoruz. İlk başta zorlandık ama hocamız bizim için çok emek verdi" diyerek duygularını dile getirdi. Nilay Köksal ise çeşitli şarkılar hazırlandığını belirterek şunları söyledi:

"Kendi şarkılarımız dışında İngilizce, İtalyanca şarkı söyleyeceğiz. Bu şarkılarla bütün dünyaya mesaj vermek istiyoruz. Diller farklı olsa da kadınların bütün dertleri, sıkıntıları aynı" dedi. Yine koroda yer alan Behice Saçu da şunları söyledi: "Kadınlar Günü bizim için çok önemli. Amacımız tüm kadınlara ses olabilmektir. Coğrafyalarda diller farklı ama melodi bizi birleştirdi. Çok keyifli bir çalışma oldu ve ciddi emek verildi."

Diller Farklı, Kadın Dertleri Aynı

Diller Farklı, Kadın Dertleri Aynı

Diller Farklı, Kadın Dertleri Aynı

Diller Farklı, Kadın Dertleri Aynı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim