• BIST 9079.97
  • Altın 2308.523
  • Dolar 32.3143
  • Euro 35.0465
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Dilendirilen Suriyeli Çocuklar Sokaklardan Toplanıyor

Dilendirilen Suriyeli Çocuklar Sokaklardan Toplanıyor
Suriye'de yaşanan savaş ortamından kaçarak Mersin'in Silifke ilçesine yerleşen mültecilerin dilendirdiği çocukları sokaklardan toplanıyor.

Suriye'de yaşanan savaş ortamından kaçarak Mersin'in Silifke ilçesine yerleşen mültecilerin dilendirdiği çocukları sokaklardan toplanıyor.

Sokaklarda dilencilik yaptığı sık sık kamuoyuna yansıyan mültecilerin aksine bu kez çocuk yaştaki mültecilerin dilencilik yaptığı gözleniyor. Sokakta vatandaşların önünü kesen ve yaşları 10 ile 15 arasında değişen çocuklar, para almadan da onların peşlerini bırakmıyor.

Bazı vatandaşlar, dilencilere para verdikleri halde küçük miktarda parayı kabul etmediklerini belirterek, bu durumun büyük sorunlara yol açabileceğine dikkat çekti.

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, uzun süredir bu konuda kapsamlı bir çalışma yaptıklarını ilçede her geçen gün Suriyeli sayısının arttığını, emniyet ve jandarmanın kendi bölgelerinde dilencilik vakalarına karşı çalışma yürüttüğünü ve çocukları sokaklardan topladıklarını kaydetti.

Özellik tarım işçisi olarak çalışan ailelerin çocuklarını dilendirdiğini belirten Cinbir, halen sokaklarda çocukları ya da kendisi dilenciliğe devam eden Suriyelilerin uyarılacağını, ancak devamı halinde kamplara gönderileceğini ifade etti.

Kavşaklarda ya da cami önlerinde dilenen Suriyeli çocuk ve kadınların ilk kez yakalanması halinde tutanak tutulup ikaz edileceğini belirten Cinbir, ikincisinde ise Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin, Hatay gibi şehirlerdeki 12 kamptan birisine gönderileceği belirtti.

Öte yandan Silifke Emniyet Müdürlüğü ve jandarma kavşaklarda cam silen ya da dilencilik yapan küçük çocukların istismar edilmesinin önüne geçmek için de kapsamlı çalışmalar yapıyor.

Oluşturulan ekipler anında müdahale ederken, istismar edilen bu çocuklara para verilmemesi ya da alışveriş yapılmaması konusunda da vatandaşlar ve çocuklarını dilendirmemeleri noktasında aileleri uyarılıyor.

Çocuklarını dilendiren ya da kavşaklarda çalıştıran aileler hakkında soruşturma başlatan polis, aile yükümlülüklerini yerine getirmeyenler hakkında adli ve idari soruşturma yapıyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın da istismar edilen çocukların tespit edilmesi halinde ailenin elinden devlet korumasına aldığı öğrenildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim