• BIST 9079.97
  • Altın 2307.267
  • Dolar 32.3405
  • Euro 35.0516
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Dilencilere Operasyon

Dilencilere Operasyon
Ordu'nun Altınordu ilçesinde sokak dilencileri zabıta tarafından düzenlenen operasyonda çok sayıda Suriyeli dilenci yakalandı.

Ordu'nun Altınordu ilçesinde sokak dilencileri zabıta tarafından düzenlenen operasyonda çok sayıda Suriyeli dilenci yakalandı.

Altınordu Belediyesi zabıta ekipleri ile Emniyet Müdürlüğü personellerinin iş birliği ile düzenlenen operasyonda çoğunluğu Suriyeli olan çok sayıda dilenci yakalanarak göç idaresine teslim edildi. Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, şehirde son günlerde il dışından belli araçlarla dilenmek üzere getirilen dilenciler tespit ettiklerini belirtti. Başkan Tekintaş, "Valimiz, Emniyet Müdürlüğümüz ve Göç İdare Müdürlüğümüzle oturup bu konu ile ilgili ne yapmamız gerektiğini planladık. Aldığımız karar doğrultusunda Altınordu ve Ordu Büyükşehir Belediyemizin zabıtaları başta olmak üzere, Emniyet ve Göç İdaremizin de yetkililerinden oluşan bir ekip şehrimizin cadde ve sokaklarını bu dilencilerden arındırmak için çalışma başlattık. İlçemizi dilencilerden arındırana kadar bu çalışmamız kesintisiz devam edecek" dedi.

"DEVLET YARDIM EDERKEN DİLENCİLİK YAPTIRMAYIZ"

Sokaklarımızda tek bir dilenci kalmayana kadar çalışmaların devam edeceğini belirten Başkan Engin Tekintaş, "Devletin sosyal imkanları varken, devletimiz sosyal projelerle bu milletin fakirin yoksulun ihtiyacını karşılamaya devam ederken herhangi birilerinin sokakta dilenmesini, şehrimizde insanlarımızın dini ve vicdani duygularını istismar ederek üzerinden geçinmek isteyenlere asla müsaade etmeyeceğiz. Sokaklarımızda tek bir dilenci kalmayana kadar çalışmalarımız devam edecek" diye konuştu.

DİLENCİLİK YAPAN KAMPA GÖNDERİLECEK

Başkan Engin Tekintaş, Suriyeli dilencilerin istismara devam etmesi durumunda Osmaniye'de bulunan kamplara gönderileceğini belirterek, "Operasyonlar her gün devam edecek, yakaladığımız bu dilencileri Emniyete teslim edeceğiz. Emniyet vasıtasıyla da il dışı eğer ısrarlı olurlarsa, Osmaniye de var olan toplama kaplarına göndereceğiz. Valiliğimizin aldığı karar bu doğrultuda. Bizler de, bu doğrultuda zabıta birimlerimize talimat verdik" açıklamasında bulundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim