• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C

Dilek Doğan’ın babası: Adaleti bir gün arayacaklar ama bulamayacaklar

Dilek Doğan’ın babası: Adaleti bir gün arayacaklar ama bulamayacaklar
Sarıyer'de polisin silahından çıkan kurşunla hayatını kaybeden Dilek Doğan'ın babası Metin Doğan, sanık polisin tutuklanmamasını zaten beklediklerini...

Sarıyer'de polisin silahından çıkan kurşunla hayatını kaybeden Dilek Doğan'ın babası Metin Doğan, sanık polisin tutuklanmamasını zaten beklediklerini söyledi. Baba Doğan, "Biz adalet beklemiyoruz. Gerçekten bu devletten adalet beklemiyorum ben. Ama bir gün adalet tecelli edecektir. Kendileri de arayacak adaleti ama bulamayacaklar. Ben biliyorum bunu." dedi.

Sarıyer'de evinde arama yapıldığı sırada polisin silahından çıkan kurşunla hayatını kaybeden Dilek Doğan'ın ölümüyle ilgili davanın ilk duruşması sona erdi. Davada sanık polis, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Dilek Doğan'ın babası Metin Doğan, karara şaşırmadıklarını belirtti. Kızının ölümüne "kaza süsü" verilmeye çalışıldığını vurgulayan Metin Doğan, şunları kaydetti: "Adamı direkt aldı götürdüler. Yani suçlu olduğu halde bile bile insanı vurduğu halde hakim de bunu bildiği halde adamı tutuksuz yargılamaya çalışıyor. Biz adalet beklemiyoruz. Gerçekten bu devletten adalet beklemiyorum ben. Ama bir gün adalet tecelli edecektir. Kendileri de arayacak adaleti ama bulamayacaklar. Ben biliyorum bunu. Tutuklamayacaklar bunu ödüllendirecekler. Katil o kadar masum pozisyondaki geçmişte operasyon sırasındaki insan değil. Bu kadar mütevazi davranıyor ki kaza süsü vermeye çalışıyor. Şöyle bir durum da oluştu, biz evden çıkıyoruz, adam evde kendi evi gibi arama yapıyor, kaza süsü vermeye çalışıyor. Bu şekliyle şu an tutuklanmadan çekti gitti."

Sanık polisin mahkemede çok rahat olduğunu ifade eden anne Aysel Doğan, "Ben onunla aynı havayı bütün gün soludum belki bir tutuklama olur, hesap verir diye. Sanki kızımızı biz öldürmüşüz adam öyle bir rahat ki öyle geldi böyle masumca "ben Dilek'i niye vurayım ki" diyor. Savcısı, hakimi yanında. Böyle bir rahatlık görmedim ben. Saçımı başımı yoldum adam hiç tınlamadı. "Dilek'im seni vuran burada, geldi" diyorum adam hiç böyle duruyor." şeklinde konuştu.

Ailenin avukatı Selçuk Kozağaçlı ise şu ifadeleri kullandı: "Taleplerimizin tamamına yakını reddedildi. Bir keşif yapılmadan bu meselenin açıklıkla görülemeyeceği mahkeme heyeti tarafından ve keşif yapılması gerektiğini söylemiştik. Fakat mahkeme keşif talebini reddetti. Son derece hukuka aykırı bir karar. Bizim açımızdan son derece açıktır Dilek'in katledilişi. Kasten insan öldürme kapsamındadır. Mahkeme heyeti bunu da keşifte daha iyi anlayabilecekti. Fakat keşif olmadan da dosya içerisindeki deliller, kasten adam öldürmeyi gösterecek güçtedir. Duruşmanın sonunda iki genç insan bu adaletsizliği protesto etmek için oturdular, salonun dinleyicilere özel bölümüne ve kalkmayacaklarını söylediler. Ailemizin bir kısmı da onlarla birlikteydi. Bu saate kadar milletvekilleri vardı, avukat arkadaşlarımız oradalar. Ve oturmaya devam ediyorlar."

Dilek Doğan’ın babası: Adaleti bir gün arayacaklar ama bulamayacaklar

Dilek Doğan’ın babası: Adaleti bir gün arayacaklar ama bulamayacaklar

Dilek Doğan’ın babası: Adaleti bir gün arayacaklar ama bulamayacaklar

Dilek Doğan’ın babası: Adaleti bir gün arayacaklar ama bulamayacaklar

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim