• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C

Diktatör Yahya Jammeh, Türkiye'ye Geliyor

Diktatör Yahya Jammeh, Türkiye'ye Geliyor
Darbeyle iş başına gelen ve halkını demir yumrukla yöneten Gambiya diktatörü Yahya Jammeh, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün daveti üzerine bugün Türkiye'ye resmi ziyaret gerçekleştirecek.

Jammeh, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün daveti üzerine 10 12 Şubat'ta Türkiye'ye resmi ziyaret gerçekleştirecek.

Gambiya Cumhurbaşkanı Yahya Jammeh, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün daveti üzerine 10-12 Şubat'ta Türkiye'ye resmi ziyaret gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, ziyaret kapsamında, 11 Şubat'ta Ankara'da yapılacak resmi görüşmelerde, iki ülke arasındaki ilişkiler çeşitli boyutlarıyla ele alınacak ve başta Afrika kıtasını ilgilendiren konular olmak üzere, güncel bölgesel ve uluslararası gelişmelere dair görüş alışverişinde bulunulacak.

Açıklamada ziyaretin, Gambiya'yla ilişkilerin ve Afrika kıtasıyla stratejik ortaklığın güçlendirilmesine katkı sağlayacağı belirtildi.

Afrika'da Müslüman bir ülke olan Gambiya'da, 1994'de darbe ile yönetime gelen Jammeh, idam cezasını geri getirmiş, ülkedeki eşcinsellerin kafalarının kesilmesi emrini vermiş ve iktidar karşıtı gazetecilere ''Cehenneme gidin'' demişti.
MİSKETLE SEÇİM YAPIYORLAR

Elinde asa ve tespih ile gezen Jammeh, daha önce de Gambia Askeri Polis Komutanlığı görevinde bulunmuştu. Nisan 2004'de gazetecilere ''Ya bize itaat edin ya da cehenneme gidin" diyen Jammeh, ''Gambiya inananların ülkesidir. Homoseksüellik günahtır ve hoş karşılanmaz. Yakalanan eşcinsellerin başı kesilecektir'' açıklaması yapmıştı. Jammeh, 2 milyon nüfuslu ülkede çalışanların daha fazla ibadet etmesi için, iş günü sayısını da 4'e indirdi. Ülkede Cuma-Cumartesi ve Pazar günleri tatil yapılıyor.
Darbe ile göreve gelen Jammeh daha sonra yapılan seçimleri de kazandı. Ülkede okuma yazma oranı yüzde 40 olduğu için seçimler, misketle yapılıyor. Halk, seçim sandığı yerine farklı renklerdeki su bidonlarına misket atıyor. Son seçimde de 3 aday için sarı, mavi ve yeşil bidon kullanıldı. Bidonların üzerinde adayın fotoğrafı da yer aldığı için, herkesin kime oy verdiği belli oluyor. Bu durum da halk üzerinde mevcut yönetimi desteklemeleri için baskı oluşturuyor.

100220140859277172856_3.jpg

EL-BEŞİR DE GELMİŞTİ

2008'de de, Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından Darfur'da 300 bin kişinin öldürüldüğü katliamlardan sorumlu tutularak hakkında tutuklama kararı çıkarılan Sudan Devlet Başkanı El Beşir, Cumhurbaşkanı Gül'ün davetlisi olarak Türkiye'ye gelmişti. El Beşir'in Anıtkabir'i ziyareti de olaylı geçmiş ve danışmanının kapişonlu kıyafeti ile özel deftere yazı yazması tepki çekmişti. Bu ziyaret ABD başta olmak üzere, uluslararası kamuoyunun da tepkisini çekmişti.  

100220140848347171415_3.jpg

http://www.istanbulhaber.com

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim