• BIST 9079.97
  • Altın 2324.118
  • Dolar 32.3373
  • Euro 34.9482
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Diktatör varsa sandıkta indir

Başbakan Erdoğan, kendisine ‘diktatör’ diyen muhalefete ‘Kendilerini Cumhuriyet’in yegâne sahibi gördüler. Siz kimsiniz? Ülkenin diğer siyasi partileri uzaydan gelmedi’ dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘diktatör’ suçlamasına “Bizi, içeride ve dışarıda diktatörlükle suçlayanlara hodri meydan diyorum. Beş ay sonra seçimler var, buyursunlar orada kozlarını paylaşsınlar” cevabı verdi.
Erdoğan, dün yapılan partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda özetle şöyle konuştu: 
 
SİZ KİMSİNİZ?  Elitler, on yıllar boyunca kendilerini Cumhuriyet’in yegâne sahibi olarak gördü. Allah aşkına sizi Cumhuriyet’in yegâne sahibi yapan nedir? Siz kimsiniz? Cumhuriyet’in tapusunun sadece sizde olduğu vehmine nereden kapılıyorsunuz? Cumhuriyet’in tapusu 76 milyonun üzerine kayıtlıdır. Hiçbir siyasi parti, Cumhuriyet’i ben kurdum bahanesine sığınarak, millete dayatmalarda bulunma hakkına sahip değil. Zira bu ülkenin diğer siyasi partileri uzaydan gelmemiş, bu milletin bağrından çıkmıştır. Hiç kimse millete ‘aptal’ deme, ‘koyun’ deme, ‘gayri mümeyyiz’ deme hakkına ve haddine sahip değildir.
 
YAN GELİP YATMAKLA OLMAZ: Cumhuriyet tarihinin rekorlarını kırdık. Bunu söyleyince birileri rahatsız oldu ve biz cumhuriyet karşıtı gibi lanse etmeye çalıştı. Biz kimseyle hesaplaşmıyoruz. Yan gelip yatmakla cumhuriyetçi olunmaz. Cumhura ve Cumhuriyet’e hizmet ederek cumhuriyetçi olunur, diyoruz. Niye rahatsız oluyorsunuz.
 
YOL VERGİSİ ALDILAR: Yol vergisi, CHP’nin bu millete en ağır zulümlerinden birisidir. Bunlar, yol yapacağız diyerek insanlara kıydılar ve yol yapmadılar. Şimdi çıkmışlar, milletvekilleriyle, milletvekili kisvesi altındaki militanlarıyla bizim yol inşaatlarımızda dozerlerin önüne geçiyor ellerine taş alıp iş makinelerine, polislere saldırıyorlar.
 
DARBELERİ SAVUNDULAR: Cumhuriyet adına darbeleri savundular. Darbeleri, cumhuriyeti korumanın bir aracı olarak gördüler. Şu anda bizi, içeride ve dışarıda diktatörlükle suçlayanlara hodri meydan diyorum. Beş ay sonra seçimler var, buyursunlar orada kozlarını paylaşsınlar. Bu ülkede bir diktatör varsa buyursunlar bu diktatörü sandık yoluyla indirsinler.
 
CHP KADINLARI SÖMÜRÜYOR: Sandık namusumuzdur diye direnen kadın ve erkekler yıllarca idamla yargılandı. Kimin dönemi? CHPiktidarının dönemi. Ey CHP zihniyeti! Sen kime demokrasi dersi veriyorsun? Bu günlere, sandık namusumuz diye direnen, oyuna, iradesine sahip çıkan, işte bu kahramanların, bu hanım kardeşlerimizin gayretiyle geldik. Şimdi kalkıp kadınlarımızı, hanımlarımızı sömürüyorlar.
 
ÇÖZÜM SÜRECİ BİTMEDİ: Çözüm süreci bitmemiştir, devam etmektedir. Her attığımız adım bu devamın bir eseridir. Kendilerini, cumhuriyetin yegâne sahibi zanneden, diğer herkesi dışlayan, farklı olanı asimile etmeye çalışan zihniyet artık tarihi bir yenilgi aldı. Kürt kardeşlerimize sesleniyorum: Gelin bu oyunu beraber bozalım! 
 
KULİS YAPMAYIN: Basit kulislerle, basit lobi faaliyetleriyle aday belirleme gayretine, değerli arkadaşlarımı bu noktada bu tür oyunlara müsaade etmemelisiniz. Herkes gerçekten samimi olarak ehliyet ve liyakat sahibi kimse, halkımızla bütünleşme noktasında kim bizim için daha önemliyse, temsile layıksa, bize lütfen isimleri gönderin.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim