• BIST 9079.97
  • Altın 2320.484
  • Dolar 32.3655
  • Euro 34.9623
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Dikkat seçmen listesi askıya çıktı!

Dikkat seçmen listesi askıya çıktı!
10 Ağustos'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri için seçmen listeleri muhtarlıkta askıya çıktı.

2 Temmuz tarihinde askıya çıkan listeler için itiraz süresi 9 Temmuz’da sona erecek. Yüksek Seçim Kurulu’nun belirlediği seçim takvimine göre, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turu 10 Ağustos 2014 Pazar günü, geçerli oyların salt çoğunluğu sağlanamaması durumunda ikinci tur ise 24 Ağustos 2014 Pazar günü yapılacak. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy kullanacakların listesi bugün muhtarlıklarda askıya çıktı. Listelere itirazlar 9 Temmuz Çarşamba’ya kadar yapılacak. Öte yandan YSK’nın www.ysk.gov.tr internet adresinden de bina bazında seçmen kayıtlarının sorgulanması gerçekleştirilebilecek. Bağcılar Fevzi Çakmak Mahalle Muhtarı Salih Avcı, listelerin soyad sıralamasına göre yapıldığını söyleyerek, “Listede ismi olmasaydı, 9 Temmuz’a kadar adına kayıtlı bir fatura ile Nüfus Müdürlüğü’ne giderek kayıt yaptırması gerekiyor. Nüfus’tan aldığı evrakı, Yüksek Seçim Kuruluna verecek, listeye dahil olacak” diye uyardı.

“SÜREÇ ÇOK KISA”

Bağcılar Kemalpaşa mahallesi muhtarı Yücel Çalışkan ise listelerin asıldığına ilişkin vatandaşların yoğun olarak bulunduğu yerlere, kahvehane ve berberlere yazı astıklarını belirtti. Muhtar Çalışkan, “Çok ilgi olmadığı gözüküyor ama zamanla ilginin artacağını umuyorum” dedi. Bazı vatandaşlar listelerde adını ararken, tatil için memleketlerine gidecek bazı vatandaşlar ise oylarını gittikleri yerde nasıl kullanacakları konusunda muhtarlıktan bilgi aldı. Bağcılar 100.Yıl Mahalle muhtarı Cem Çankaya da, “Teknolojinin gelişimi ile beraber muhtarlıkları eskisi gibi ziyaret etmiyorlar. Mümkün olduğunda internetten ulaşabiliyorlar. Arzu edenlere biz de yardımcı oluyoruz” diye konuştu.

Muhtarlıkların bu hafta Cumartesi-Pazar da çalışacağını belirten Çankaya “Listeler kalktıktan sonra 1 hafta, 10 gün içinde seçmen kağıtlarını dağıtmamız gerekiyor. Çünkü süreç çok kısa” dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim