• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

“Dikkat Homongolos Çıkabilir”

“Dikkat Homongolos Çıkabilir”
Son zamanlarda tırmanan şiddet olayları ve cinayet haberleri, toplumu derinden etkiliyor.

Son zamanlarda tırmanan şiddet olayları ve cinayet haberleri, toplumu derinden etkiliyor. Buna duyarsız kalmak istemeyen Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri aldıkları, disiplinler arası sanat dersinde toplumda giderek belirginleşen şiddet eğiliminin nedenleri üzerine odaklandı.

Tıp ve Sanat derslerini bir arada gerçekleştirmenin uzun zamandır özlenen bir eğitim anlayışı olduğunu vurgulayan Tıp Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Uğur Baran Kasırga ve Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Özen, bu tür uygulamalarla tıp öğrencilerinin hasta bakmanın yanı sıra toplum tarafından yaşanan kronikleşmiş davranışsal bozukluklara da sanat yoluyla ulaşılacağını, sanatın bu konuda iyileştirici yönünün fazlasıyla bulunduğunu önemsediklerini dile getirdiler.

Konuyla ilgili açıklama yapan Yrd. Doç. Dr. Mehmet Özen, "Umuyoruz ki, bu sergi, vicdandan yoksun kitlesel bir makineye dönüştürmeye çalışan beyinleri biraz olsun düşündürür ve kıvılcım etkisi oluşturur" dedi.

Şiddet eğiliminin beyin kabuğunda yerleşik, duyusal, motor fonksiyonlarımız üzerinde etkisi olan "Küçük Adam", Homongolos tarafından fonksiyonel olarak yönetilmemizin sonucu olduğunu kaydeden tıp fakültesi öğrencileri insanı duyarsızlaştıran ve tahakküm altına alan dürtü ve davranışların beynimizdeki yansıması ile bu küçük adamın nasıl bir yönetim ilişkisi içinde bulunduklarını araştırdılar. Atölyeye giren tıp öğrencileri bu tespitlerini ülkemizdeki toplumsal davranış bozukluklarını da esas alarak tasarladıkları Homongolos'lara yansıttılar. Öğrenciler açtıkları heykel sergisiyle insanları Küçük Adam olgusuyla şiddete karşı uyararak bilinçlendirmeyi hedefliyorlar.

Ülkenin geleceği konusunda umut taşımak isteyen tıp öğrencilerinin yaptıkları Homongolos heykelleri 1 Mart-1 Nisan tarihleri arasında Marmara Eğitim Köyü Kültür Merkezi içinde sergilenecek.

“Dikkat Homongolos Çıkabilir”

“Dikkat Homongolos Çıkabilir”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim