• BIST 9079.97
  • Altın 2301.089
  • Dolar 32.3484
  • Euro 35.109
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Dikkat bu Mahallede maske takılmadan dolaşmak yasaktır!

Dikkat bu Mahallede maske takılmadan dolaşmak yasaktır!
Antalya'nın Alanya ilçesi Mahmutlar Mahallesi'nde arıtmadan gelen kötü koku sebebiyle vatandaşlar mahallede maske olmadan dolaşamıyor.

Mahmutlar'da arıtmadan gelen pis koku vatandaşları isyan ettirdi. Vatandaşlar sokak, ev ve iş yerlerinde yüzlerinde maske ile dolaşıyor. Kokudan evlerinde duramadıklarını söyleyen vatandaşlar, yetkililere seslenerek pis kokunun giderilmesini ve yaşanabilir bir Mahmutlar istediklerini kaydetti.

”MİSAFİRLERDEN UTANIYORUZ”


Sokakta maske ile dolaşan Halil Akdoğan isimli vatandaş, aylardır sokağa çıkamadıklarından dert yandı. Akdoğan, “Aylardır evimizin kapısını açamıyoruz. Misafirimiz geliyor, yüzümüz kızarıyor. Yetkilileri arıyoruz ama sürekli, 'Olacak olacak' diyorlar, başka bir şey yok. Yıllardır burada yaşıyorum, ben böyle rezalet görmedim. Umudumuz ilçe olmak idi ancak mahalle olduk. Büyüdükçe küçüldük resmen. Mahalle olduk Büyükşehir’e bağlandık, Büyükşehir’in bize bir getirisi yok. Akşamları maske bulan maskeyle dolaşıyoruz. Biz evde aylardır klimayla yatıyoruz, kliması olmayan insan ne yapsın? Camı kapıyı açamıyorsun kokudan” dedi.

Akdoğan, kokudan dolayı yakında D-400 yolunu trafiğe kapatarak eylem yapacaklarını söyledi.

EVDE MASKE TAKARAK TV İZLİYORLAR

Vatandaşlar evlerinde de maske ile oturuyor. Evlerinde maske ile televizyon izleyen Haşim Güner ve ailesi, “Hepimiz bulaşıcı hastalığa kapıldık. Kokudan duramıyoruz. Geceleri balkonlara çıkamıyoruz, kapılar kapalı, kokudan içeride nefes alamayacak hale geldik. Aramadığımız, şikayet etmediğimiz yer kalmadı. Hiç kimse bu işe bir çare bulamıyor. Mahmutlar bu durumu hak etmiyor” dedi.

“KOKUDAN UYUYAMIYORUZ”

Misafirlerini balkonda ağırlayamadıklarından dert yanan Gizem İlhan da, “Misafirlerimiz geliyor ama balkona asla çıkamıyoruz. Sabaha kadar klima çalışıyor. Kokudan uyuyamayacak hale geldik artık” diye konuştu.

Mahmutlar Restorancılar Derneği Başkanı Nurettin Göbüt ise şunları söyledi: “Bu arıtmaya Büyükşehir ve Alanya arasındaki bir anlaşmazlıktan dolayı bir türlü bakım yapılamadı. Orada koku gittikçe çoğalmaya başladı. Mayıs-Haziran aylarında daha azdı ama şu an burası Mahmutlar’ın merkezi, koku buraya kadar gelmeye başladı. Biz bütün esnaf olarak şikayetçiyiz. Bir an önce bu kokunun giderilmesini istiyoruz. Bizim işlerimizi de olumsuz etkiliyor. İnsanlar gelip yemek yiyemiyor.”

“ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

Arıtmadan sorumlu ASAT çalışanı Çevre Yüksek Mühendisi Sezen İşçi ise, “Mahmutlar Atık Su Arıtma Tesisi; Kestel, Mahmutlar ve Kargıcak Mahallelerinden gelen atık suların arıtılması için projelendirilmiş bir tesis. Bu üç beldenin atık suları bu bölgeye geliyor. Bu sene yaşadığımız koku problemine karşı çalışmalara başladık. Bununla ilgili öncelikle branda germe çalışması yapıldı. Yoğun bir kimyasal uygulamasıyla şu anda bu çamurdaki çökelme özelliklerinin iyileştirilmesi, koku giderimi hem de yeni çamur oluşturmasının hızlandırılması amaçlanıyor. Bu çalışmalara başladık. Yoğun bir uygulama oldu. Bundan sonra bu kokunun kademeli olarak azalacağı söylenebilir. Tabii sıcaklık ve nemin de kokuda inanılmaz bir etkisi var. Özellikle akşam rüzgarın etkisiyle biraz daha koku artıyor. Bu sezon kötü geçti gerçekten ama biz de elimizden geleni yapacağız” açıklamasını yaptı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim