• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

DİKA’nın Vizyonu Değişiyor

DİKA’nın Vizyonu Değişiyor
Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerini kapsayan TRC-3 Bölgesi'nde hizmet veren Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, ajansın...

Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerini kapsayan TRC-3 Bölgesi'nde hizmet veren Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, ajansın yoluna yeni vizyonu ile devam edeceğini vurguladı.

DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, Mardin'de görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya geldi. Burada, ajansın yeni vizyonuna ilişkin açıklamalarda bulunan Altındağ, "Bundan sonra vatandaş bize gelmese bile biz onlara gideceğiz. Proje hazırlanmasında yardımcı olacağız. Bürokrasiyi yumuşatacağız" dedi.

"BÖLGENİN RÖNTGENİNİ ÇEKİYORUZ"

Yerel ve bölgesel kalkınmanın kurumsal altyapısını hazırlayan bir ajans olduklarını kaydeden Altındağ, bölgesel gelişmişlik farklılıkları gidermeye yönelik mali destek programlarıyla herkesin ayağına gittiklerini söyledi. Bölgenin en kılcal damarlarına kadar indiklerini ifade eden Altındağ, bu şekilde bölgenin röntgenini çektiklerini belirtti.

"BÜROKRASİYİ YUMUŞATACAĞIZ"

DİKA'nın uzun zamandır sahaya inmediğini aktaran Altındağ, bundan sonra sahada olacağını dile getirdi. Altındağ, "Bizim iki önemli sorunumuz var. Birincisi vatandaş bir şey yapmadan kredi istiyor. Bizler de kredi vermemek için tabiri caizse takla attırıyorduk. Biz bunları sildik. Bundan sonra vatandaş gelmese bile biz onlara gideceğiz. Proje hazırlanmasında yardımcı olacağız. Bürokrasiyi biraz daha yumuşatacağız. 30 Kasım 2015 tarihinden bugüne kadar 3 bin 700 kişi bizi ziyaret etti. Bu çok önemli bir rakamdır. Bunun yüzde 20'sini ziyaret amaçlı geldiğini düşünürsek geriye kalanlar "Ben ajansa nasıl proje sunabilirim" çalışmasını öngörmüşler. Bir de su sorunumuz vardır. Dicle ve Fırat kenarında suyun üstünde yaşıyoruz ama sudan faydalanamıyoruz" diye konuştu.

"BÖLGE PLANI HAZIRLANDI"

DİKA'nın bu güne kadar yaptığı çalışmalarından bahseden Altındağ, "Biz 2008'den bu yana 61 milyonluk bir katkının sağlamış ve onun ile beraber 160 milyonluk bir yatırımın bölgeye gelmesini sağlamış. Biz 2016'da 21 milyonluk katkı ile yaklaşık 30 milyonluk bir yatırımı bölgeye getirmeyi hedefliyoruz. Biz bölge planı hazırladık, bu bölge planında öngörülen bölgenin yer altı yer üstü değerlerini ön plana çıkarmaktır" ifadelerinde bulundu.

DİKA’nın Vizyonu Değişiyor

DİKA’nın Vizyonu Değişiyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim