• BIST 9095.22
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Dijitalleşme, tüm dünya içinde olduğu gibi ülkemiz için de önemli

Dijitalleşme, tüm dünya içinde olduğu gibi ülkemiz için de önemli
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nde (NEVÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) tarafından "Dijital Ekonomi" konferansı düzenlendi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nde (NEVÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) tarafından "Dijital Ekonomi" konferansı düzenlendi.

Kültür ve Kongre Merkezi Karavezir Salonu'nda düzenlenen konferansa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ertan Özensel, Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ömer Torlak, Rekabet Kurumu Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Ünlü, İİBF Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Serdar Öztürk, üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimiz adına yapılan bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan konferansın açılış konuşmasını İİBF Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Serdar Öztürk yaptı. Dijital ekonominin öneminden bahseden Prof. Dr. Öztürk, "Dijital ekonomi bugün; bankacılık, sağlık sektörü, eğitim, online satışlar, E-ticaret, müşteri hizmetleri ve reklam gibi pek çok alana yayılmış durumdadır. Dijitalleşme, tüm dünya içinde olduğu gibi ülkemiz için de önem taşımaktadır. Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlayarak ülkenin küresel pazardaki duruşunu güçlendirebilir. Dünya Ekonomik Forumu 2016-17 Küresel Rekabetçilik Raporu'nda Türkiye, 138 ülke arasında 55. sırada yer alıyor. Özetle dijitalleşen ekonomi, alışık olduğumuz çalışma şeklimizi, yaşadığımız hayatı ve küresel toplumu, ulusal ve uluslararası rekabeti kökten genişletiyor ve değiştiriyor. Rekabet Kurumunun gerekliğini ulusal, bölgesel ve uluslararası ölçekte önemli kılıyor" dedi.

İİBF Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Serdar Öztürk'ün konuşmasının ardından Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ömer Torlak dijital ekonomi üzerine bir sunum yaparak konuyla ilgili düşüncelerini paylaştı.

Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ömer Torlak, Rekabet Kurumunun yaptığı faaliyetler ve rekabetçi piyasadaki rolünden bahsettiği konuşmasında; "Dijital ekonomi içinde yaşayan insanlarız. Dijital ekonomiyi hayatımızın her alanında görüyoruz. Ticari anlamda ise bir verimlilik, kar durumu ortaya çıkmaktadır. Hayatımızda da akıllı cihazlarla yaşamaktayız. Bunların hiçbirini kullanmasak bile internet bunu kullanmamızı sağlar. Sonuç ise daha iyi ürünlerin bize sunulması daha yenilikçi ürünleri ortaya çıkartmamız gerekmektedir. Rekabet Kurumunun amacı rekabet eden firmalar arasındaki dengeyi sağlamak, firmaların yenilik yapma becerilerini ortaya çıkarmaktadır" dedi.

Rekabet Kurumu Uzmanı İbrahim Hilmi Koçak da, kurumu tanıtan tanıtım videosunun ardından teşkilat yapısı, kanunu, mevzuatı, kurumda öğrenciler için staj ve mezuniyet sonrası iş imkanları konularında bilgi verdi. Koçak: "Rekabet firmalar arası bir yarıştır. Ürünler ve çeşitliliğin arttırılmasını, insanların daha uygun fiyata alışveriş yapmasını sağlar. Rekabet insanlara girişim özgürlüğü sağlar. Bu alanda öğrencilere iş ve staj imkanı sunmaktayız" diye konuştu. Aslen Nevşehirli olan Rekabet Kurumu Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Ünlü ise, dijital ekonomi ile ilgili düşüncelerini ifade ederek Türkiye için önemi hususlarına değindi.

Katılımcıların izleyicilerden gelen soruları yanıtlamalarının ardından konferans, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ertan Özensel'in katılımcılara plaket takdiminde bulunması ile sona erdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim