• BIST 9096.77
  • Altın 2324.531
  • Dolar 32.3647
  • Euro 34.9602
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Digiturk'e sürpriz talip

Digiturk'e teklif vermeyi değerlendiren Katar merkezli televizyon kanalı Al Jazeera, Barclays'i danışman olarak yetkilendirdi.

Resmi satış süreci ocak ayında başlaması beklenen Digiturk'e sürpriz bir talip daha çıktı.

Reuters'ın konu hakkında bilgi sahibi üç bankacılık kaynağına dayandırdığı habere göre, Al Jazeera, mayıs ayında yönetimi TMSF'ye geçen Çukurova grubu şirketlerinden Digiturk'ün çoğunluk hissesi için teklif vermeyi değerlendiriyor. Katar merkezli televizyon kanalı, bu süreçte danışman olarak Barclays'i yetkilendirdi.

Futbolda Süper Lig yayın haklarını elinde bulunduran Digiturk'te, TMSF’ye borcu olan Çukurova Holding'in yüzde 53, Providence Equity Partners fonunun ise yüzde 47 hissesi bulunuyor.

Katar, 2022'de Dünya Kupası'na evsahipliği yapacak

Konu hakkında bilgi sahibi iki kaynak, Digiturk'ün varlık değerinin 1 milyar dolar olduğunu ve şirketin yaklaşık 500 milyon dolar borcu bulunduğunu kaydetti. Kaynaklar, Al Jazeera'nın Digiturk ile ilgilenmesinde şirketin futbol maçlarını yayınlama haklarına sahip olmasının etkili olduğunu belirttiler. Katar, 2022 yılında Dünya Kupası'na evsahipliği yapacak.

Bir kaynak, "Digiturk'ü ayırt eden özelliği futbol yayın haklarına sahip olması. Katarlılar bu haklara erişim için çok istekliler. Aksi takdirde, Türkçenin bu kadar baskın olduğu bir ülkede böyle bir varlığa bakmalarının anlamı yok" dedi.

Digiturk'te resmi teklif sürecinin gelecek yılın başında başlamasının beklendiğini söyleyen kaynaklar, Katar emiri ve ailesinin himayesinde faaliyet gösteren Al Jazeera'nin yanı sıra sürece başka yerli ve uluslararası yatırımcıların da dahil olabileceğini belirttiler. Al Jazeera ve Çukurova yetkililerine konu ile ilgili olarak ulaşılamazken; Barclays, Providence, JPMorgan ve TMSF konu hakkında yorum yapmadılar.

Doğan Yayın Holding, eylül başında Digiturk'ün yüzde 53'ü için 742 milyon dolarlık bağlayıcı olmayan teklif verdiğini açıklarken, Türk Telekom, temmuz sonundaki açıklamasında bağlayıcı olmayan teklifinin 530 milyon dolar olduğunu söylemişti.

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim