• BIST 9524.59
  • Altın 2530.149
  • Dolar 32.5654
  • Euro 34.6382
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Diego İstanbul'a geliyor

Diego İstanbul'a geliyor
Fenerbahçe yönetiminin 3 yıllığına renklerine bağladığı Brezilyalı yıldız Diego hafta başında İstanbul'da olacağını açıkladı.

Fenerbahçe Yönetimi, 3 yıllığına renklerine bağladığı Brezilyalı yıldıza, R.Carlos ve Kuyt'a yaptığı gibi Saracoğlu'nda taraftara açık imza töreni düzenleyecek. Başkan Aziz Yıldırım, basın toplantısında bir gazeteci edasıyla Ersun Yanal'a onu sordu. Dünya yıldızı, sosyal medyada Fenerbahçe formalı fotoğrafını paylaştı. Ama bu transferin bittiğine dair resmi açıklama düne kadar bir türlü gelmedi. Evet, Wolfsburg'un Atletico Madrid'de kiralık oynayan dünya yıldızı Diego Ribas'tan bahsediyoruz. Sadece Fenerbahçe camiasının değil, Türk spor kamuoyunun da sabırsızlıkla beklediği 29 yaşındaki sambacıyla ilgili müjdeli haber nihayet bizzat kendisinden geldi. 

Globo'ya açıkladı

Atletico'dan Arda Turan'ın takım arkadaşı olan yıldız oyuncu Brezilya basınına açıklamalarda bulundu. Globo'ya konuşan sambacı, “Fenerbahçe ile anlaştım” dedi. Deneyimli futbolcu, “Fenerbahçe ve ben, hem rakamlar üzerinde hem de hemen her konuda çoktan anlaşmaya vardık. Sadece detaylar ve atılacak imza kaldı. Şu an bununla ilgili çok rahat konuşamadığımı söylemeliyim. Ancak imza atmamın çok güçlü bir ihtimal olduğunu da ifade etmeliyim. Atletico ile olan hesabı kapatmak adına süreci işletmeye başladım. Sonra İstanbul'a gideceğim ve sağlık kontrolünden geçeceğim. Gelecek haftanın başında olacak sanırım” diye konuştu.                                                                                                                                    
10'a özel tören

Fenerbahçe'nin Roberto Carlos ve Dirk Kuyt'a yapıldığı gibi Diego için de Şükrü Saracoğlu'nda tören düzenleyeceği, sambacının binlerce taraftarın önünde imza atacağı belirtildi. Fenerbahçe'de 10 numaralı formayı giyecek olan Diego'ya İstanbul'a geldiğinde boğaz turu yaptırılacağı ve ikamet etmesi için de yine boğaz manzaralı bir villa tahsis edileceği belirtildi. Diego transferi Fenerbahçe'ye yaklaşık 16 milyon avroya mal olacak. Bonservisi elinde olan yıldız oyuncuya 5 milyon avro ödeyecek olan sarı-lacivertliler 3 yıllık imza karşılığında yıllık 3.6 milyon avro transfer ücreti verecek. Sarı-lacivertliler bu transferin masraflarını Sow'da olduğu gibi finansörlere yükleyecek. Sambacının yaklaşık 16 milyon avro olan maliyetini Fenerbahçeli iş adamları Ferit Şahenk, Ali Koç, Nihat Özdemir paylaşacak. Başkan Aziz Yıldırım da bizzat maddi destek verecek.

DEVLER LİGİ'NDE YILIN GOLÜNÜ O ATTI

Avrupa'da Porto, Werder Bremen, Juventus, Wolfsburg ve Atletico Madrid formaları giyen Diego Ribas, yedek kaldığı için Atletico'dan ayrılma kararı alırken, eski kulübü Santos'un baskısına rağmen tercihini Fenerbahçe'den yana kullandı. Sambacının bu sezon Nou Camp'taki 1-1'lik maçta Barcelona'ya attığı gol UEFA tarafından Şampiyonlar Ligi'nin en güzel golü seçildi ama yılın golünü bu transferi gerçekleştiren Fenerbahçe kaydetti.

ribas1-001.jpg

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim