• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

Didimli Esnaflar Faizsiz Krediden Yararlanmaya Başladı

Didimli Esnaflar Faizsiz Krediden Yararlanmaya Başladı
Hükümetin yeni çıkan kararname ile Esnaf ve Sanatkar'a sağladığı 30 bin TL'ye kadar faizsiz kredi uygulaması kapsamında Didim Esnaf Sanatkarlar Kredi ve...

Hükümetin yeni çıkan kararname ile Esnaf ve Sanatkar'a sağladığı 30 bin TL'ye kadar faizsiz kredi uygulaması kapsamında Didim Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ilk kredisini verdi.

Hükümetin yeni çıkan kararname ile Esnaf ve Sanatkar'a sağladığı 30 bin TL'ye kadar faizsiz kredi uygulaması Didim'de başladı. Kararnamenin resmi gazetede yayımlanmasının hemen ardından şartları yerine getiren Didimli esnaflarda Didim Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifine başvuru yaptıkları öğrenildi.

Didim EKK Başkanı Ali İhsan Kubaliç ilk kredisini ise esnaf Kayhan Sevik'e verirken kredi şartlarıyla ilgili bilgiler verdi. Kooperatif Başkanı Ali İhsan Kubaliç Hükümetin 1 Kasım seçimlerinde önce verdiği bir söz olduğunu hatırlatarak "Başbakanımızın verdiği bir söz vardı. 30 bin TL'lik faizsiz kredisiyle ilgili olarak ama kriterleri belli değildi. Şimdi tüm kriterler belli oldun ve açıklama yapıldı. 2015 yılından 2016 yılına esnaf kefalete borcu sarkanlar ile KOSGEB'ten hibe kredi alanlar bu krediden yararlanamıyor. Esnaf kefalete borcu olmayanlar ile KOSGEB'ten kredi kullanmayanlar bundan yararlanabiliyor. Elimizde geldiği kadar bu krediyle ilgili olarak kurallar içerisinde destek verip yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu kredinden yararlanmak isteyenlerin sicili de temiz olması, teminat ve kefille bu krediye verebiliyoruz." diye konuştu.

"BORCU OLANA VE ÜYE OLMAYANA KREDİ VERİLEMİYOR"

Kubaliç 20 başvuru aldıklarını v sıraya koyarak işlemleri yapmaya başladıklarını ifade ederek, "Gönül isterdi ki tüm esnaflarımız yararlansın ama maalesef hükümetin koymuş olduğu kriterler doğrultusunda sadece borcu olmayanlara verilebiliyor. Özel olarak ta şunu belirtmek isterim; faizsiz kredi diye kooperatifimize ortak olmayan esnaflarımızda hemen ortaklığa başvurup kredi almak isteyenlere bu krediyi veremiyoruz. Ortak olduktan sonra bir süreç geçtiğinde bundan yararlanabiliyorlar." dedi.

Didimli Esnaflar Faizsiz Krediden Yararlanmaya Başladı

Didimli Esnaflar Faizsiz Krediden Yararlanmaya Başladı

Didimli Esnaflar Faizsiz Krediden Yararlanmaya Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim