• BIST 9079.97
  • Altın 2323.82
  • Dolar 32.3831
  • Euro 34.8459
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Didim’den Turizmci Hüseyin Baraner’e Fahri Hemşerilik Beratı

Didim’den Turizmci Hüseyin Baraner’e Fahri Hemşerilik Beratı
Didim Belediye Meclisi'nde Turizm İş Konseyi Başkanı Hüseyin Baraner'e "Fahri Hemşehrilik Beratı verilmesi" kararının ardından düzenlenen törenle Belediye...

Didim Belediye Meclisi'nde Turizm İş Konseyi Başkanı Hüseyin Baraner'e "Fahri Hemşehrilik Beratı verilmesi" kararının ardından düzenlenen törenle Belediye Başkanı A. Deniz Atabay tarafından Baraner'e hemşehrilik beratı verildi.

Belediye Meclis Salonunda yapılan törene Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Turizm İş Konseyi başkanı Hüseyin Baraner, Belediye Başkan yardımcısı Salih Bankoğlu, DİTAB Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Sevinç Karataş, Didim Ticaret Odası Meclis Üyesi ve Turizmci Hikmet Atilla, CHP'li Meclis üyeleri ile birim amirleri katıldı.

"BARABER TURİZM SEVDALISI"

Toplantıda ilk konuşan Belediye Başkanı A. Deniz Atabay Hüseyin Baraner'in Didim sevdalısı olduğunu belirterek "Gerçekleştirdiğimi bu durum Didim adına fahri turizm elçiliği olayıdır. Belki bir çoğumuzun da bu durumu bilmiyordur; bende fuarların haricinde gösterdiği çabayı bilmiyordum. Zaman içerisinde tanıdım ve gördüm. Ticaret Odasının sürdürdüğü Turizm zirvesi vardı; birincisinde en sonuncusuna kadar içerisinde olup yurt iç ve yurt dışında görevlileri bu zirveye taşıdı. Biz bunlardan çok büyük fayda gördük ve görmeye de devam ediyoruz. En son kendisiyle kardeş kentler birliği zirvesine katıldık. Orada bende panelisttim. Kısa sürede Didim'le ilgili açıklamaları bir anda salondaki tüm dünya temsilcilerin dikkatini Didim'in üzerine çekti. Panelin evveli ile sonrası arasında bize gösterilen davetlilerin ilgisi farklıydı. Bu bile kısa sürede oluşturulan Didim için farklılık kendi inisiyatifiyle oluşmuştur. Yıllardır Avrupa'da ve dünyada Didim'i tanıtan Didim gönüllüsü insandır. Bizi kırmadı. Didim'le ilgili fikirler istedik ve bize değişik fikirler sundu. Hüseyin bey'in Didim'e verdiği hizmeti ve borcumuzu hemşerilik beratı ile ödüllendirebilir miyiz dedik ve kendisine ilettik. Olumlu görüşü sonucunda bu fikri meclisten oy birliğiyle geçirdik: Şahsım adına İlçemize yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Birlikte daha iyi birliktelik olsun dedik ve bugün vücut buldu. Kendisine ilçem adına ve bir turizmci olarak kendisine teşekkür ediyorum." dedi

"İYİ Kİ HEMŞERİMİZ"

Didim Ticaret Odası Meclis Üyesi ve Turizmci Hikmet Atilla ise "Hüseyin bey'i 15 senedir tanışıyoruz. Ben eski turizmciyim ve bana da gelişimim açısından katkısı çok oldu. Didim'e ilk Alman turisti gönderen kişidir kendisi. Didim'i geçmişten çok iyi bilir ve her zaman katkısı olmuştur. Ben de Hüseyin bey'e teşekkür ediyorum. İyi ki hemşerimiz oldu." dedi.

"DİDİM DERSENİZ İNSAN DERİM"

Turizm İş Konseyi başkanı Hüseyin Baraner ise konuşmasında Fahri hemşerilik verilmesinden dolayı teşekkür ederken "Ben 1978 yılına turizme girdim. Bu mesleği seçerken bir otelim yada mesleğim olsun diye girmedim. Bu meslek kültürler arası barışı da meslek edindirdiği için cazip gelmiştir. Türkiye o dönem kültür turizmi ile pazarlanan bir ülkeydi. Deniz kum ve güneş için gelen turist sayısı 150 bindeydi şimdi bu sayı 33 milyondu. Gelen turistler Doğu Anadolu'ya giderdi; Efes'e o dönem daha çok turist gelirdi. 38 senedir bu işi içindeyim." dedi.

Yardım etmeyi de seven bir yapısı olduğunu belirten Baraner Antalya'da bir çok projeler yaptığını belirterek "Bir yere tatile gittiğiniz de ki buna destinasyon denir. Destinasyonlarda inşaları etkileyen nedir; birisin doğası güzeldir; diğer çok zengindir ticari amaçlı bakılır ve bu düşünceyle hareket edilir. Didim'e devamlı geliyordum. Burada çok tatlı gelecek arayan çabalayan kuruşlarla iş döndüren bir sürü yerden gelmiş bir insan enerjisi hissettim. Anlattıklarında samimiydiler. Dertlerini anlatıp yapmak istediklerini söylediler. O sıcaklık ve dürüstlüğü hissedince bu beni çok etkiledi. Hikmet bey ve Deniz Bey ile Ticaret Odası da bana sıcak yaklaştı. Samimi davrandılar. Benim için insan önemli. Burada Türkiye hoşgörüsünü ve barışını yaşadım. Bu insanlara profesyonel yardım etmek lazım dedim. Ön yargısız yaklaşıyorlar. Didim biraz geride kalıyor dedik ve Turizm zirvesini başlattık 7 yıl önce; o dönem Bakan geldi. Bakan konuştu Didimlileri fırçaladı ve birkaç el ayak yaptı ve gitti. Bakan gidince diğerleri de gidiyor Türkiye'de… O zaman ben daha çok kamçılandım. Niye burası olmuyor dedim bende de hırs oluştu ve Zirvelerin 7.si yaptık. Birçok insanda benim buralı olduğumu zannetti. Bir çok yerde Didim'i anlattım. Güzel dostluklarda kurduk. Toplantılarda 3 yılda tahsisleri hızlandırdık. En iyi markaları o tahsisleri aldı. Gerçeklere de bakmak lazım. Hepimiz barış içinde yaşamak zorundayız. Barış olunca güzel şeyler oluyor. Didim'de her şeye rağmen Türkiye'nin sıkıntıları mikro çapta yaşayan ve iyiye dönüştüren bir yer olarak gördüm Didim'i çok sevdim. Didim'in en zengin tarafı ne diye sorarlarsa insanlarıdır derim. Burada gerçekten en istekli en az bütçesi olan insanların turizm yapmak istediği bölge; Büyük yatırımcıların olmadığı bir şehir… Didim'in geleceğine inanıyorum. Didim'in en büyük farklarından birisi de şu; Büyük destinasyona sahip belediye başkanlarının söylediği şeyler yanlış ama Didim'e söylenenler doğru. Doğru-dürüst olmasa da planlanan şeylerin doğru olduğunu düşünüyorum. Bazı şeyler olmuyor bir anda zor. Didim'i birçok Avrupa'lı milletinde sahip olduğu bir şehir; İngilizler, eskiden gelen Almanlar sahipleniyor." dedi

Baraner çok sık Didim'de olacağını ve yardımı yapacağını ifade ederek "Herkes eşit mesafede olacağım. Çalışana bakarım. Yaptığı işe bakarım. Hiçbir partiye mensup değilim. Hep aynı işi yaptım. Ana işim Dünya pazarlarında Türkiye'ye turist getirmek." dedi.

"RUSLAR BİZİM DOSTLARIMIZ"

Türkiye ile Rusya arasındaki krizle ilgili de değerlendirme yapan Baraner "Biraz üzüldüm. Bazı arkadaşlarımın bu Rusya krizinde "Ruslar gelmese de olur" gibi bazı tur operatörlerin, bazı otelcilerinde yalakalık olsun diye "Ruslar gelmese de olur farkı oradan buradan kapatırız" gibi söylemlerini kınıyorum. Bunlar yanlış söylemler; biz Türk turizminin önemli bölümü Rus dostlarımızın beraberliğiyle kurduk. Sayısız otel onların sayesinde yapılarına kavuşmuştur. Biz turizmcileri olarak siyasetin dışındayız. Kapımız her zaman onlara açık; odaların kapıları her zaman açık. İlk günden bu yana Ruslar'ı soğuk savaştan sonra birbirinden korkan toplumu birbirine seven toplumlar haline getirdik. 2015'lerde yüz bin müşterek aile kuruldu. Dostluklar kuruldu; güzel birliktelikler kuruldu. Ruslar sayesinde büyük paralar kazandı. Biz Rusları ne turist nede müşteri olarak görüyoruz onlar bizim dostlarımız. Krizler gelip gider dostluğun stratejisi ev ekonomisi olmaz. Dostluk dostluktur ya vardır yada yoktur. Bunu ne ekonomi nede siyaset bozar. Rus dostlarımızı Türkiye'de bekliyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Baraner'e hemşerilik beratını verdi.

Didim’den Turizmci Hüseyin Baraner’e Fahri Hemşerilik Beratı

Didim’den Turizmci Hüseyin Baraner’e Fahri Hemşerilik Beratı

Didim’den Turizmci Hüseyin Baraner’e Fahri Hemşerilik Beratı

Didim’den Turizmci Hüseyin Baraner’e Fahri Hemşerilik Beratı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim