• BIST 9524.59
  • Altın 2503.709
  • Dolar 32.5811
  • Euro 34.5666
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Didim’deki Kurşunlama Olayının Ardından

Didim’deki Kurşunlama Olayının Ardından
Aydın'ın Didim İlçesi'nde Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay'ın evi ile belediye meclis üyesi Sinan Ceyhan'ın iş yerini kurşunladığı iddiasıyla tutuklanan...

Aydın'ın Didim İlçesi'nde Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay'ın evi ile belediye meclis üyesi Sinan Ceyhan'ın iş yerini kurşunladığı iddiasıyla tutuklanan T.O'nun annesi, oğlunun şizofreni olduğunu ve ifadesini de baskı altında verdiğini iddia ederek konuyla ilgili yasal süreç başlattığını belirtti.

Bilindiği gibi; Didim'de Belediye Başkanı Deniz Atabay'ın Çamlık mahallesindeki evi ile CHP'li Belediye Meclis Üyesi Sinan Ceyhan'ın İnönü Bulvarı üzerindeki işyerine kurşunlanma olayı yaşanmış olaydan sonra gözaltına alınan Didim polisi tarafından yapılan operasyonla 8 kişi gözaltına alınmıştı. İlçede faaliyet gösteren bir inşaat firmasının ortakları arasında bulunan A.O ve Ş.O'nun yanı sıra A.D, O.T.O, Ş.Ş, B.Ö, Y.G ve T.D gözaltına alınmış, devam eden süreçte A.O, O.T.O, T.D. ve Ş.Ş, ikinci kez çıkarıldıkları mahkemede tutuklanmıştı.

Olaya adı karışan ve "silahla zarar vermek" suçunu işlediği gerekçesi tutuklananlardan O.T.O'nun annesi Anne Nergül Onan, oğlunun şizofreni hastası olduğunu iddia edip ifadeleri de baskı altında verdiğini ileri sürerek polisten şikayetçi olduğunu söyledi. Oğlu O.T.O.'nun Mayıs 2010 tarihinde Aydın Devlet Hastanesi'nden verilme "farik ve mümeyyiz olmadığı tıbbi kanaatine varılmıştır" şeklinde raporu olduğunu belirten Nergül Onan, "Oğlum Manisa Ruh ve Sinri Hastalıkları Hastanesi'nde de tedavi gördü. Oğlum Şizofrenidir. Nisan ayının başında gözaltına alınıp ifadesi alındı. İfade verirken baskı ve şiddet altında vermişti. Bu yönde raporları var. Didim Devlet Hastanesi'nce olay günü sabaha karşı verilen raporda bu bellidir. Olayla ilgili yasal süreç başlattım" dedi.

Aynı olayda tutuklanan A.O'nun Avukatı Murat Sultansu, O.T.O.'nun polisteki ifadesinin 5 sayfa olduğunu belirterek "Bir şizofreni hastasının bu kadar, adresleri, telefonları, plakaları ayrıntıları ile açıklamak suretiyle ifade vermesi mümkün değildir. Bu nedenle baskı altında ifade verdiğini belirten O.T.O.'nun ifade tutanağı itibar edilmemelidir" dedi.

"İFADESİNE İTİBAR EDİLMEMELİDİR"

Olayla ilgili davanın taraflarından olan Avukat Murat Sultansu, olayın tutuklanan zanlılarından O.T.O.'nun yaklaşık 5 sayfalık bir ifade verdiğini belirterek, "Bu ifadelerde zanlının çok fazla ayrıntı verdiği görülüyor. İfade tutanağında tek tek araç plakaları, tek tek cep telefon numaraları, hatta her şey dakika dakika zanlının ağzından yazılmış. Ben bunu normal ve makul bulmuyorum. Bir şizofreni hastasının bu kadar, adresleri, telefonları, plakaları ayrıntıları ile açıklamak suretiyle ifade vermesi mümkün değildir. Bu itibar edilemeyecek bir ifade tutanağıdır" iddiasında bulundu.

Didim’deki Kurşunlama Olayının Ardından

Didim’deki Kurşunlama Olayının Ardından

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim