• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Didim’de Zeytincileri Uygulamalı Eğitim

Didim’de Zeytincileri Uygulamalı Eğitim
İş-kur Söke Merkez Müdürlüğü, Didim İlçe Tarım Müdürlüğü, Didim Ziraat Odası ve Didim Mesleki Eğitim Merkezi işbirliğiyle açılan Zeytin Yetiştiriciliği...

İş-kur Söke Merkez Müdürlüğü, Didim İlçe Tarım Müdürlüğü, Didim Ziraat Odası ve Didim Mesleki Eğitim Merkezi işbirliğiyle açılan Zeytin Yetiştiriciliği kursuna katılan 20 kursiyere uygulamalı eğitim verildi.

Didim'de 16 Kasım'da başlayan 184 saatlik Zeytin yetiştiriciliği kursuna katılan 20 kursiyere alanda uygulamalı olarak "zeytin budama" eğitimi verildi. İş-kur Söke Merkez Müdürlüğü, Didim İlçe Tarım Müdürlüğü, Didim Ziraat Odası ve Didim Mesleki Eğitim Merkezi işbirliğiyle açılan kurs kapsamında Hüseyin Altınhan'a ait zeytin bahçesinde uygulamalı eğitim verildi. Eğitim çalışmasına İlçe Kaymakamım İskender Yönden, Didim Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Dede, Didim İlçe Tarım Müdürü Halis Yaşar, Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, Didim Ticaret Odası Başkanı Şaban Üstündağ, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu, Didim Ticaret Odası Meclis Başkanı Hilmi Yıldırım, Didim Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Erel, Ziraat mühendisleri ile kursiyerler katıldı.

Uygulamalı eğitimle ilgili olarak Ziraat Mühendisi İlker Çolak tarafından kursiyerlere ve katılımcılara zeytin ağacı budamasına yapılması gerekenler hakkında bilgiler verildi.

Didim Kaymakamı İskender Yönden ise eğitimlerle ilgili yaptığı açıklamada "Kurslar geçen yıl başladı. Bizim için önemli; turizmin yanından organik tarım anlamında çok ciddi bir potansiyelimizin olduğunun kanaatindeyim. Bunun için kursa destek veren kurumlarımız var. 11'i bayan olmak üzere 20 kursiyerimiz burada; tarımı artık hanımefendilerde yapacak. Bunun devamı gelecek. Bu bölgede sadece bir miktar ağaçtan elde ettiğimiz zeytin değil soğuk sıkımda Dünya şampiyonluğunda yarışacak zeytinler yetiştiriyoruz. Burada güzel bir yapı oluştu. Bir tarafta sivil toplum var ve sonuç almaya başladık." dedi.

Kurs kapsamında11'i bayan toplam 20 kursiyere İlçe Tarım Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisleri İlker Çolak, Bülent Bahçeci, Nihat Yaşar, Erdem Özbek ve Serhat Çığşar tarafından eğitimler verildi.

Didim’de Zeytincileri Uygulamalı Eğitim

Didim’de Zeytincileri Uygulamalı Eğitim

Didim’de Zeytincileri Uygulamalı Eğitim

Didim’de Zeytincileri Uygulamalı Eğitim

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim