• BIST 9704.31
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Didim’de Zeytin Bilgilendirme Toplantıları Sürüyor

Didim’de Zeytin Bilgilendirme Toplantıları Sürüyor
Aydın İl Tarım Müdürlüğü, Didim İlçe Tarım Müdürlüğü ve Didim Ziraat Odası işbirliğiyle Akyeniköy'de düzenlenen toplantıda zeytin üreticilerine...

Aydın İl Tarım Müdürlüğü, Didim İlçe Tarım Müdürlüğü ve Didim Ziraat Odası işbirliğiyle Akyeniköy'de düzenlenen toplantıda zeytin üreticilerine yönelik zeytin hasadı ve zeytin zararları konusunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Akyeniköy Şehit Soner Turan Ortaokulunun konferans salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısına Didim İlçe Tarım Müdürü Halis Yaşar, Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, Fevzi Paşa Mahalle Muhtarı Ali Osman Çolak, Akyeniköy Mahalle Muhtarı Ahmet Yarımkaya ile Balat, Fevzi paşa, Akköy ve Akyeniköy'den üreticiler katıldı. Düzenlenen toplantıda Aydın İl Tarım Müdürlüğü Bitki Koruma Şube Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi Hamide Ulusal tarafından Zeytin hasadı ve zeytin zararları bilgilendirmeler yapıldı.

"MARKALAŞMADA DİDİM AKLA GELİYOR"

Düzenlenen toplantının içeriğiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir " Aydın denilince akla zeytin, zeytin denilince de markalaşma konusunda Didim geliyor. Markalaşma konusunda da bizler üreticilerimizi iyi kaliteli ürün nasıl yetiştirilir ve nasıl marka olunur bunun eğitimleri verdik ve vermeye de devam edeceğiz. Bu noktada bugün üreticilerimize yönelik bu toplantıya ilginin bu kadar yoğun olması bizleri de memnun etti. Artık Didim'deki zeytin üreticisi bilinçli ve eğitimli bir üretici konumuna geliyor" dedi.

"ÇİFTÇİMİZİN BELLEĞİ YENİLENİYOR"

Didim'deki zeytin hasadı öncesinde üreticilere yönelik olarak bu eğitimlerinden üreticilerin belleklerini yenilediğini kaydeden Gökdemir; "Daha önce Balat mahallesinden pamukla ilgişi bir toplantı gerçekleştirmiştik; şimdi de zeytin anlamında zeytin hasadı öncesi bakımı, ilaçlaması ve zararları konusunda eğitimler verildi. Ayrıca salamura zeytin konusundan bilgilendirildi. Bu noktada Didim'deki zeytin üreticileri sofralık zeyti üretimi yaptığında salamura konusunda da bilgilerin verilmesi, üreticileri memnun etti. Bu tür eğitimleri süreç içerisinde yapmaya devam edeceğiz. Emeği geçenlere ve katkı sunanlara teşekkür ediyorum" dedi.

Didim’de Zeytin Bilgilendirme Toplantıları Sürüyor

Didim’de Zeytin Bilgilendirme Toplantıları Sürüyor

Didim’de Zeytin Bilgilendirme Toplantıları Sürüyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim