• BIST 9718.08
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Didim’de Kutsal Yol Yürüyüşüne Büyük İlgi

Didim’de Kutsal Yol Yürüyüşüne Büyük İlgi
Aydın'ın Didim ilçesinde Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Akköy Meydanı'ndan Apollon Tapınağı'na kadar uzanan 13 kilometrelik "Kutsal Yol"da doğa...

Aydın'ın Didim ilçesinde Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Akköy Meydanı'ndan Apollon Tapınağı'na kadar uzanan 13 kilometrelik "Kutsal Yol"da doğa yürüyüşçüleri ile vatandaşların katılımıyla yürüyüş gerçekleştirildi.

Kutsal yolda güzergahında gerçekleşecek yürüyüş için doğa yürüyüşçüleri Akköy meydanında toplandı. Köy meydanına yürüyüşe dikkat çekmek amacıyla Apollon Tapınağının bir silüeti konulduğu görüldü. Yürüyüş etkinliğine Didim Kaymakamı İskender Yönden, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Didim Belediye Başkan Yardımcısı Salih Bankoğlu, Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği (DİTAB) Başkanı Sevinç Karataş, sivil toplum örgütü temsilcileri ile doğa yürüyüşçüleri yoğun ilgi gösterdi. Yürüyüşe Didim'in yanı sıra Söke, Kuşadası, Güzelçamlı, Aydın , İzmir, Milas ve Bodrum'dan doğa yürüyüşçüleri katıldı.

Yürüyüş öncesinde konuşan Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay kutsal yoldaki doğa yürüyüşlerinin 3 yıldır gerçekleştirdiğini belirterek "Sizlerin katkılarıyla bu yürüyüş önce lokal sonra ulusal boyuta taşındı. Ben süreç içerisinde bunun uluslara arası boyuta çıkacağına inanıyorum. Sizler bu işi sahip çıktınız. Bu yürüyüş sizlerin sayesinde hak ettiği noktaya ulaşacaktır."dedi.

Didim Kaymakamı İskender Yönden ise "Biz bunu sizlerin sayesinde geleneksel hale getirmekti buda gerçekleşti. Önemli olan bu işi sahip çıkmaktı. Sizlerde bunu başardınız. Belediye Başkanlığımız, Didim turizm altyapı hizmet birliği (DİTAB) güzel bir organizasyonla bu işi başardı. Güzel bir hava sizlere güzel yolculuklar diliyorum."dedi. Yürüyüş öncesinde katılımcılara Didim Belediyesi tarafından su, şapka ve tişört dağıtıldı. Apollon tapınağında sona eren yürüyüşün ardından katılımcılara yine ikramlarda bulunulurken yürüyüşe 890 kişinin katıldığı öğrenildi.

Didim’de Kutsal Yol Yürüyüşüne Büyük İlgi

Didim’de Kutsal Yol Yürüyüşüne Büyük İlgi

Didim’de Kutsal Yol Yürüyüşüne Büyük İlgi

Didim’de Kutsal Yol Yürüyüşüne Büyük İlgi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim