• BIST 9682.55
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Didim’de Koordinasyon “Turizm” Başlığıyla Toplandı

Didim’de Koordinasyon “Turizm” Başlığıyla Toplandı
Didim'de kurumlar arası ilçe koordinasyon toplantısı "turizm" gündemiyle toplandı.

Didim'de kurumlar arası ilçe koordinasyon toplantısı "turizm" gündemiyle toplandı.

Didim Kaymakamlığı toplantı salonunda yapılan koordinasyon toplantısına, Kaymakam İskender Yönden, Ticaret Odası Başkanı Şaban Üstündağ, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali İhsan Kubaliç, Esnaf ve Sanatkarlar Odası 2.Başkanı Metin Destici, TÜRSAB Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Tayyar Cengiz, Didim Ticaret Odası Strateji Geliştirme Komisyonu Başkanı Hikmet Atilla, Didim Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Naşit Oskay ve Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği Müdürü Nalan Salan katıldı. Toplantıda 28-31 Ocak tarihlerinde İstanbul'da yapılan EMİTT Turizm Fuarı değerlendirildi, 9-13 Mart tarihlerinde Almanya'nın Berlin kentinde yapılacak olan Berlin Turizm Fuarı hazırlıkları hakkında bilgi verildi. Toplantıda, ayrıca 15-22 Nisan tarihlerinde kutlanacak olan Turizm Haftasında yapılacak etkinlikler planlandı.

"OTELLERİN KATILIMI ÖNEMLİ"

İstanbul'da yapılan EMİTT Turizm Fuarı'nda "Gelecek turizmde, turizmin geleceği Didim'de" sloganıyla tanıtım yapıldığı ve Didim standında yaklaşık 5 bin ziyaretçi kazanıldığı belirtildi. Didim Kaymakamı İskender Yönden, "İlçemizdeki sivil toplum temsilcileri, bu tür çalışmalara gereken desteği veriyor. Fakat ilçemizdeki özellikle 5 yıldızlı otellerin katılımı da çok önemli. Biz bu yıl Didim standı içerisinde 7 otelimize yer ayırmamıza rağmen, 5 otel stant açtı. İlçemizdeki herkesin işin ucundan tutmaya başlaması sevindirici" dedi.

Değerlendirmede Didim adına yapılan bazı çalışmaların Fuarda yalnızca Didim tarafından yapıldığını yurtiçi turizme yönelik olarak seçilen ve "Bu yaz Didim'deyiz" "Didim'i Seviyoruz" sloganlarının ön plana çıkarılmasının öneminden bahsedildi. Yaklaşık 5000 kişi tarafından ziyaret edildiğini ve kurumların ortak çalışmaları ile daha güçlü olunduğu da vurgulandı.

"DİDİM GENEL KURULDA ELE ALINACAK"

TÜRSAB Temsilcisi Tayyar Cengiz'de EMİTT fuarının amacına ulaştığını belirti. Berlin fuarı için yapılacak çalışmalar hakkında da bilgileri ise Didim Ticaret Odası Strateji Geliştirme Komisyonu Başkanı Hikmet Atilla verdi. Atilla, 8 Mart Salı günü Didim'den hareket edileceğini belirterek, "9 Mart Çarşamba günü ilk görüşmemiz 11 bin üyesi olan Almanya Seyahat Acenteleri Birliği'nin Genel Sekreteri Dirk Inger ile olacak. Bu birliğin genel kurulu 24-26 Ekim 2016 tarihlerinde Kuşadası'nda yapılacak ve bu genel kurula yaklaşık bin 200 acente temsilcisi katılacak. Biz de bu genel kurul kapsamında Didim olarak ne sunabiliriz onu görüşeceğiz" diye konuştu.

Fuarda Almanya Seyahat Acenteleri birliği ve Almanya'da yayınlanan en büyük turizm de yayın organlarından randevular alındığını belirten Atilla yaklaşık 4 bin metre karelik Türkiye holünde Didim'inde temsil edilmesinin öneminden bahseden Atilla burada görüşülmek istenen diğer toplantıların Bakanlık düzeyindeki organizasyondan dolayı kolay olmayacağını ancak ellerinden gelen tüm çabayı göstereceklerini belirtti.

"TURİZM HAFTASI ÇALIŞMALARI"

Turizm haftası ile ilgili olarak DİTAB Ön çalışmaları ve hazırlıkları paylaştı ve Turizm Haftası gündemiyle ayrı bir toplantı yapmak istedikleri belirtildi. Belediye adına katılan Kültür Müdürü Naşit Oskay Didim için belediye projesi olan kioks cihazlarının düşünüldüğünü bazı müze ve ören yerlerine farklı dillerde hazırlanmış cihazların konulmasının planlanabileceğini ve hatta Yunanistan'da bazı noktalara ve hava alanlarına Didim'i tanıtan kioskların konulmasının hayal edilebilecek çalışmalar olduğundan bahsetti.

Kaymakam İskender Yönden, Berlin Fuarı için 8-12 Mart günlerinde Almanya'da olacak heyetin programında kurumların kendi mevkidaşları ile ilişki kurarak ziyaretlerin amaca yönelik olmasını önerildi.

Önümüzdeki günlerde Yunanistan adalarına kurumlarca belirlenen kontenjanlar kadar personelin ucuz rakamlarla kısa gezilerin planlandığı ve bu ziyaretlerin Didim'e dönüşlerinin Didim turizmine faydası olacağı da belirtildi.

Didim Belediyesinin denizde taşımacılık konusunda bir feribotla ilgili çalışmayı paylaşması beklenen toplantıda Belediye Başkanı Deniz Atabay'ın olmaması nedeniyle başka bir zamana bırakıldı. Kaymakam Yönden salonun hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür belgesi verirken, belediye katkısı için teşekkür belgesini Atabay'a bizzat vermek istediğini de belirtti.

Didim’de Koordinasyon “Turizm” Başlığıyla Toplandı

Didim’de Koordinasyon “Turizm” Başlığıyla Toplandı

Didim’de Koordinasyon “Turizm” Başlığıyla Toplandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim