• BIST 9079.97
  • Altın 2330.649
  • Dolar 32.3585
  • Euro 34.9623
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Didim’de İki Engelli Deniz Gezisine Çıkarıldı

Didim’de İki Engelli Deniz Gezisine Çıkarıldı
Engellilerin kullanımına yönelik olarak tasarımı yapılan ve Ankaralı işadamı Tunç Tonger'e ait Wellabled adlı tekne Didim'de yaşayan iki engelli vatandaş...

Engellilerin kullanımına yönelik olarak tasarımı yapılan ve Ankaralı işadamı Tunç Tonger'e ait Wellabled adlı tekne Didim'de yaşayan iki engelli vatandaş için demir aldı.

Didim 75 Gençlik Derneği girişimleriyle ilçede yaşayan Engelli Gülümsün ile Hanife için gezi düzenlendi. Engellilerin kullanımına yönelik olarak tasarımı yapılan Ankaralı işadamı Tunç Tonger'e ait Wellabled adlı tekneyle yapılan gezide iki engelli birey aileleriyle birlikte Didim'in koylarını gezdi. D-Marin Didim Marinada tekneye binen iki Engelli ve ailelerini tekne kaptanı Cevat Yıldırım ve personeli karşıladı.

ENGELLİLERİN İHTİYAÇLARI İÇİN TASARLANDI

Düzenlenen etkinlikle ilgili bilgiler veren Didim 75 Gençlik Derneği yönetim kurulu üyesi Ayhan Turan, Marinada kalan ve işadamı Tunç Tonger'e ait Wellabled adlı teknenin engellilere yönelik tasarlandığını belirterek "Bu konuda tekne kaptanımıza durumu ilettik. Kendisi de bu konuda bize yardımcı oldu. Süreç biraz hızlı geliştiğinde ulaşabildiğimiz iki engelli kardeşimizi denizle buluşturduk. Tekne Engellilere yönelik tasarlandığından her türlü ihtiyaçları da karşılanabiliyor. İsterlerse denize de girebilecekler. Bu konuda destek olan Kaptanımız Cevat Yıldırım ve İşadamı Tunç Tonger'e teşekkür ediyorum." dedi.

Wellabled adlı Teknenin Kaptanı Cevat Yıldırım ise Engelliler için tasarlanıp hazırlanan tekneyle ilk gezilerini düzenleyeceklerini ve Engelliler için teknenin her zaman hazır olduğunu belirterek "Bize gelen bu talep karşısında bizde kabul ettik. Zaten teknenin yapılış amacı da bu; iki kişi de olsa biz gezimizi düzenledik. Güzel oldu; zaman içerisinde bu tür gezilerimizin olacağını düşünüyorum." dedi.

Didim’de İki Engelli Deniz Gezisine Çıkarıldı

Didim’de İki Engelli Deniz Gezisine Çıkarıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim